Πρόεδρος Μεσιτών Αττικής: Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον σε ακίνητα από Κινέζους

Ακίνητα στην Αθήνα
Ακίνητα στην Αθήνα EUROKINISSI

Για την κατάσταση στην αγορά ακινήτων, το ξένο ενδιαφέρον για ακίνητα και το Airbnb μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 ο Λευτέρης Ποταμιάνος.

Για την κατάσταση στην αγορά ακινήτων, το ξένο ενδιαφέρον για ακίνητα και το Airbnb μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Καλημέρα, Όλη μέρα" με τη Ζηνοβία Σαπουνά, ο πρόεδρος των Μεσιτών Αττικής, κ. Λευτέρης Ποταμιάνος.

Όπως είπε ο κ. Ποταμιάνος εδώ και ενάμιση χρόνο υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων, από κινέζους, το οποίο επικεντρώνεται κυρίως στα νότια προάστια και το κέντρο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Μεσιτών, σημαντικό ρόλο σε αυτό το ενδιαφέρον έπαιξε και η golden visa.

ADVERTISING

Η αγορά ακινήτων μπορεί να έχει αρχίσει να κινείται και πάλι, όμως, όπως υπογράμμισε ο κ. Ποταμιάνος, δεν έχει φτάσει στα επίπεδα που ήταν πριν. Στην κίνηση της αγοράς βοήθησε και η Airbnb, που όμως εκτόξευσε τις τιμές, ενώ δημιούργησε και άλλες παθογένειες.

Σύμφωνα με τον κ. Ποταμιάνο, υπάρχουν ιδιοκτήτες που νοικιάζουν σε φοιτητές με την προϋπόθεση να μείνουν στο σπιτι Σεπτέμβριο με Μάιο, να φύγουν το καλοκαίρι, προκειμένου το σπίτι να δοθεί για ενοικίασημέσω airbnb, και να ξαναέρθουν τον επόμενο Σεπτέμβρη.

24Media Network