Άμεση αναδίπλωση Βαρουφάκη. Αποσύρει την πρόταση για επιβολή τέλους στις αναλήψεις μέσω ATMs... δύο ώρες μετά την ανακοίνωσή της

Yanis Varoufakis at Extraordiary Economic Forum, in Athens, on May 19, 2015 /       ,  ,  19 , 2015
Yanis Varoufakis at Extraordiary Economic Forum, in Athens, on May 19, 2015 / , , 19 , 2015 SOOC

Αντιδράσεις του υπουργείου Οικονομικών για την πρόταση του Γιάνη Βαρουφάκη. Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥπΟικ

Η πρόταση που υποβλήθηκε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης στο Brussels Group για φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών αποσύρθηκε, μετά τις αντιδράσεις του υπουργείου Οικονομικών, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Πριν καν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από τις προτάσεις περί ενδεχόμενης επιβολής ενός μικρού τέλους στις αναλήψεις μετρητών, μέσω ATMs, το οικονομικό επιτελείο τις αποσύρει... με συνοπτικές διαδικασίες!

Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μάλιστα αφήνει να εννοηθεί πως η εν λόγω πρόταση ήταν πρόταση των δανειστών και πως η ελληνική πλευρά διαφώνησε από την πρώτη στιγμή.

Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, στο Brussels Group, τέθηκε η πρόταση για φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών.

Το Υπουργείο Οικονομικών διαφώνησε και τόνισε πως, τουλάχιστον, όσον αφορά τη χρήση πλαστικού χρήματος, web banking και τραπεζικών εμβασμάτων, η εν λόγω πρόταση αντίκειται στην πολιτική του Υπουργείου να δίνει κίνητρα για μείωση των συναλλαγών τοις μετρητοίς.

Τελικά, η πρόταση για φορολόγηση τραπεζικών συναλλαγών (συμπεριλαμβανομένων των αναλήψεων από ΑΤΜ), μετά τις αντιδράσεις του Υπουργείου, αποσύρθηκαν από τη διαπραγμάτευση.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βόμβα Βαρουφάκη: Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μικρού τέλους στις αναλήψεις μετρητών

SHARE:

24Media Network