Αμετακίνητη η τρόικα. Καμία συμφωνία για τους πλειστηριασμούς

Αμετακίνητη η τρόικα. Καμία συμφωνία για τους πλειστηριασμούς
ΑΘΗΝΑ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΣΤΟ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Άκαρπη ακόμα μια συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης με την τρόικα, την Κυριακή. Στο μεταβατικό καθεστώς που θα ισχύσει το 2014 για τους πλειστηριασμούς ακινήτων, εστιάζεται η διαφωνία

Διατηρείται το αδιέξοδο για τα κριτήρια σχετικά με τους πλειστηριασμούς ακινήτων μεταξύ κυβέρνησης και τρόικα καθώς δεν υπήρξε συμφωνία και μετά την συνάντηση που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους των δανειστών, το απόγευμα της Κυριακής (15/12).

Η συνάντηση των δύο πλευρών, ήταν η δεύτερη μέσα στην ημέρα (είχε προηγηθεί και ολιγόλεπτη νωρίς το πρωί), δεν διήρκεσε πάνω από 1,5 ώρα, και όπως προκύπτει, διατηρείται η απόσταση που χωρίζει τα δύο μέρη.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση ανώτατου στελέχους του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο σημείωσε «από τα 100 μέτρα απόστασης που χωρίζει τις δύο πλευρές έχουν καλυφθεί μόνο τα 20 μέτρα». Συγκεκριμένα ανέφερε: «Διαφωνούμε στους αριθμούς και στα κριτήρια για τη μεταβατική περίοδο. Υπάρχει αρκετή απόσταση».

Η διάσταση απόψεων μεταξύ τρόικας και ελληνικής πλευράς εντοπίζεται κυρίως στο μεταβατικό καθεστώς που θα ισχύσει για το έτος 2014. Οι κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι συμφωνία έχει υπάρξει σε ό,τι αφορά τη διατήρηση των νόμων Κατσέλη (υπερχρεωμένα νοικοκυριά) και στους ενήμερους δανειολήπτες. Επίσης αρχική συμφωνία υπάρχει και για το μόνιμο καθεστώς που θα ισχύσει από το 2015.

Όπως ανέφερε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου οι εκπρόσωποι της τρόικας θα ενημερώσουν σχετικά τους προϊσταμένους τους για τις θέσεις της ελληνικής πλευράς. Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος στόχος είναι να επιτευχθεί τη Δευτέρα (16/12) συμφωνία ώστε να υπάρχει χρόνος να νομοθετήσει η κυβέρνηση πριν τις 20 Δεκεμβρίου που κλείνει η Βουλή. Ωστόσο ακόμη δεν έχει καθοριστεί το νέο ραντεβού.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα