"Αν είχε εκδοθεί το ευρωομόλογο, θα είχε αποφευχθεί η κρίση"

20-6-2011--Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ-PRESS ROOM.(EUROKINISSI-ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)
20-6-2011--Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ-PRESS ROOM.(EUROKINISSI-ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ) EUROKINISSI

Την ανάγκη άμεσης έκδοσης ευρωομολόγου για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους υπογραμμίζει σε συνέντευξή του ο Η. Μόσιαλος

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, τονίζει σε συνέντευξή του στο "Πρώτο Θέμα" πως  "φάνηκε πόσο δίκαιο είχαμε να επιμένουμε σε μια συνολική ρύθμιση που δεν θα αντιμετωπίζει μόνο το ελληνικό πρόβλημα, αλλά θα δίνει και ένα σαφές μήνυμα στις αγορές ότι η Ευρώπη είναι πλέον αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει τη συλλογική ισχύ της. Αυτό είναι το θέμα. Εδώ υπάρχει μια συλλογική ισχύς που δεν χρησιμοποιείται".

Τονίζει , ότι "αυτοί οι κίνδυνοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν είχαν υπάρξει πολιτικές αποφάσεις για την ενίσχυση του Προσωρινού Μηχανισμού Στήριξης και ακόμη περισσότερο αν κινούμασταν προς την κατεύθυνση έκδοσης ευρωομολόγου. Το πρόβλημα δεν θα είναι για μας μια μικρή καθυστέρηση που μπορεί να υπάρξει, αλλά η συνολικότερη στροφή της Ε.Ε. προς πολιτικές αποφάσεις", επισημαίνει.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες προτροπές του προέδρου της ΑΔΕΔΥ για μη είσπραξη φόρων κάνει λόγο για υπονόμευση του δημοσίου συμφέροντος και συμπληρώνει "... εξοργίζομαι όταν από συνδικαλιστικά χείλη ακούω προτροπές για μη είσπραξη των φόρων. Αυτό σημαίνει υπονόμευση του δημόσιου συμφέροντος και θα πρέπει η Πολιτεία να το αντιμετωπίσει άμεσα. Δεν είναι δυνατόν σε μια χώρα με τόσο μεγάλη ανεργία όπου ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα μπορεί να βρεθεί στο δρόμο την επόμενη ημέρα με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς αποζημίωση να υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που δεν προασπίζονται το δημόσιο συμφέρον", σημειώνει.

Σε ότι αφορά τις αλλαγές στη δημόσια τηλεόραση που αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Μόσιαλος αναφέρει , "εξετάζουμε που μπορούν να γίνουν περικοπές δαπανών, γιατί υπάρχουν περιττές δαπάνες. Αυτές θα κοπούν". Επίσης , " αν υπάρχουν επικαλυπτόμενες αρμοδιότητες, γιατί είμαι σίγουρος ότι πάντα υπάρχουν στο δημόσιο τομέα, θα φροντίσουμε να τις ενοποιήσουμε. Θα τα εξετάσουμε όλα αυτά ανά περίπτωση".

Ο υπουργός Επικρατείας τονίζει ότι " απώτερος στόχος μας είναι να αναβαθμιστεί το προϊόν που παρέχουν τα δημόσια μέσα ενημέρωσης".

Όσον αφορά τη δημόσια τηλεόραση "αυτή , αναφέρει , θα διατηρήσει τις συχνότητές της. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα διατηρήσει τον αριθμό τον καναλιών των ραδιοφωνικών ή των τηλεοπτικών που έχει σήμερα. Αλλά οι συχνότητες είναι μια περιουσία του ελληνικού δημοσίου"

SHARE:

24Media Network