Ανάσα στην Ελλάδα από το EWG: Να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

ΒΕΛΓΙΟ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (EUROKINISSI/Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης)
ΒΕΛΓΙΟ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (EUROKINISSI/Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης) EUROKINISSI

Τακτική καρότου και μαστιγίου ακολουθείται για την Ελλάδα. Το Eurogroup Working Group αναγνώρισε σύγκλιση στις συζητήσεις Ελλάδας-Τρόικας

Την ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ως τις 14 Δεκεμβρίου, υπογράμμισε η ομάδα εργασίας του Εurogroup Working Group (EWG) που συνεδρίασε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, πηγή του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε τα εξής:

«Στη σημερινή συζήτηση στο EWG στις Βρυξέλλες αναγνωρίστηκε η περαιτέρω σύγκλιση των τελευταίων ημερών σε συζητήσεις με την Τρόικα και διατυπώθηκε η έντονη προτροπή του EWG να υπάρχει συμφωνία αξιολόγησης σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. Στόχος είναι να κινηθούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες στα κράτη-μέλη για την παροχή προληπτικής γραμμής πίστωσης στην Ελλάδα. Δεδομένων των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων, ίσως απαιτηθεί, μία βραχυχρόνια τεχνική παράταση».

Τα θέματα αυτά θα απασχολήσουν το Eurogroup της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με τις πηγές του υπουργείου Οικονομικών, στη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας της ευρωζώνης συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα παράτασης του ελληνικού προγράμματος, το οποίο, όπως είπαν, θα είναι λίγων εβδομάδων. Οι ίδιες πηγές διευκρίνισαν, πάντως, ότι στη συνεδρίαση του EWG δε μοιράστηκε κανένα κείμενο που να κάνει λόγο για παράταση έξι μηνών.

Τέλος, οι πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου θα υπάρχει πολύ καθαρή εικόνα για το πού πάμε, ωστόσο δεν θα πρέπει να αναμένεται καμία απόφαση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βρυξέλλες
SHARE:

24Media Network