Αναβολή για την υποδόση του 1 δισ. από τον ESM

Ευρωπαϊκή Ένωση
Ευρωπαϊκή Ένωση AP

Προθεσμία έως τις 15 Ιουνίου έλαβε η Αθήνα, προκειμένου να διευθετήσει το θέμα με την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες από το δημόσιο.

Ως τις 15 Ιουνίου υπάρχει περιθώριο για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ που εκκρεμεί από την Τρίτη αξιολόγηση. Μέχρι τότε μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να επιδείξει την πρόοδο στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες, αλλιώς τα χρήματα επιστρέφουν στον χρηματοδοτικό φάκελο του προγράμματος.

Εκπρόσωπος του ΕΜΣ δήλωσε ότι «σημειώθηκε πρόοδος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ωστόσο, εξακολουθεί να απαιτείται επιβεβαίωση από τις ελληνικές αρχές ότι ορισμένες πληρωμές για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων πληρωμών εκτελούνται πλήρως».

ADVERTISING

Για αυτό και «το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM αποφάσισε σήμερα στο Παρίσι να αναβάλει την απόφασή του επί του θέματος και είναι έτοιμο να ξανασυγκλιθεί μέσω τηλεδιάσκεψης την επόμενη εβδομάδα, όταν θα έχει γίνει και η απαιτούμενη πρόοδος». Δεν είναι η πρώτη φορά που απειλείται ότι θα χαθεί η δόση, γιατί οι ελληνικές Αρχές καθυστερούν τα στοιχεία της εκκαθάρισης. Είναι περισσότερο θέμα διαδικαστικό που αφορά τον τρόπο συλλογής των στοιχείων στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ESM: Συνεδριάζει την Παρασκευή για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ

Γερμανικός Τύπος: "Η Ελλάδα ελπίζει σε γρήγορη λύση στο θέμα του χρέους"

SHARE:

24Media Network