Απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ δωρεές και βοήθεια προς τους πρόσφυγες

Στιγμιότυπα καθώς έρχεται το βράδυ στον καταυλισμό μεταναστών και προσφύγων της Ειδομένης.Περίπου 10.000 άνθρωποι βρίσκονται εδώ,περιμένοντας να περάσουν τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας-ΠΓΔΜ για την κεντρική Ευρώπη,Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπα καθώς έρχεται το βράδυ στον καταυλισμό μεταναστών και προσφύγων της Ειδομένης.Περίπου 10.000 άνθρωποι βρίσκονται εδώ,περιμένοντας να περάσουν τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας-ΠΓΔΜ για την κεντρική Ευρώπη,Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Η ρύθμιση, που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου 2015

Ρύθμιση με την οποία θα απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ οι δωρεές ειδών και η παροχή υπηρεσιών από επιχειρήσεις (φυσικά και νομικά πρόσωπα) προς τους πρόσφυγες, θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, η εν λόγω ρύθμιση θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου 2015.

"Το Υπουργείο Οικονομικών αντιλαμβανόμενο την άμεση ανάγκη για τη διάθεση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας από επιχειρήσεις (φυσικά και νομικά πρόσωπα) προς τους πρόσφυγες και συμβάλλοντας στη συνολική προσπάθεια της Κυβέρνησης, εξέτασε το ενδεχόμενο απαλλαγής από το Φ.Π.Α. των δωρεών αυτού του είδους.

Διερευνήθηκαν οι δυνατότητες ώστε η συγκεκριμένη διάταξη να θεσμοθετηθεί μέσω Υπουργικής Απόφασης ή εγκυκλίου, χωρίς αυτό να καταστεί εφικτό. Ως εκ τούτου το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στη σύνταξη σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, την οποία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
SHARE:

24Media Network