Απαντήσεις Αλεξιάδη για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Παρουσίαση από το ΣΔΟΕ, την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016, της υπόθεσης της ανακάλυψης του φορτίου με τα οπιούχα ναρκωτικά χάπια, γνωστά ως το "ναρκωτικό των τζιχαντιστών" τα οποία εντοπίστηκαν σε κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά. Στην κατάσχεση είκοσι έξι εκατομμυρίων ογδόντα τεσσάρων χιλιάδων - (26.084.000) οπιούχων-ναρκωτικών χαπιών προέβη το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΑΙΓΑΙΟΥ με συνδρομή της υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των Η.Π.Α (D.E.A). Πρόκειται για την μεγαλύτερη κατάσχεση φορτίου οπιούχων-ναρκωτικών δισκίων που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελληνική Επικράτεια. Αναλυτικότερα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά: α) 479 χαρτοκιβώτια που περιείχαν 26.084.000 ναρκωτικά δισκία με την δραστική ουσία Τραμαδόλη και β) 48 χαρτοκιβώτια που περιείχαν τα περιγραφόμενα στα φορτωτικά έγγραφα λευκά είδη οικιακής χρήσεως και τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί ως μέσο κάλυψης (τάπα) με σκοπό την παραπλάνηση των Αρχών. Η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών δισκίων ανέρχεται τουλάχιστον στο ποσό των 13.000.000 δολαρίων Η.Π.Α (κατά προσέγγιση 11.700.000β¬).
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Παρουσίαση από το ΣΔΟΕ, την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016, της υπόθεσης της ανακάλυψης του φορτίου με τα οπιούχα ναρκωτικά χάπια, γνωστά ως το "ναρκωτικό των τζιχαντιστών" τα οποία εντοπίστηκαν σε κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά. Στην κατάσχεση είκοσι έξι εκατομμυρίων ογδόντα τεσσάρων χιλιάδων - (26.084.000) οπιούχων-ναρκωτικών χαπιών προέβη το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΑΙΓΑΙΟΥ με συνδρομή της υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των Η.Π.Α (D.E.A). Πρόκειται για την μεγαλύτερη κατάσχεση φορτίου οπιούχων-ναρκωτικών δισκίων που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελληνική Επικράτεια. Αναλυτικότερα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά: α) 479 χαρτοκιβώτια που περιείχαν 26.084.000 ναρκωτικά δισκία με την δραστική ουσία Τραμαδόλη και β) 48 χαρτοκιβώτια που περιείχαν τα περιγραφόμενα στα φορτωτικά έγγραφα λευκά είδη οικιακής χρήσεως και τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί ως μέσο κάλυψης (τάπα) με σκοπό την παραπλάνηση των Αρχών. Η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών δισκίων ανέρχεται τουλάχιστον στο ποσό των 13.000.000 δολαρίων Η.Π.Α (κατά προσέγγιση 11.700.000β¬). (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Τον τριπλασιασμό των βεβαιωθέντων προστίμων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση επικαλέστηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7

Τις επιδόσεις της κυβέρνησης ως προς την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνικών προϊόντων υπερασπίστηκε ο Τρύφων Αλεξιάδης, καταγγέλλοντας ορισμένα ΜΜΕ για “σταλινικές μεθοδεύσεις”.

“Όταν συγκρίνεις μόνο τον αριθμό των ελέγχων και δεν συγκρίνεις τα ποσά που έχουν βεβαιωθεί και έχουν εισπραχθεί, τότε αυτό δεν είναι κάτι αντικειμενικό. Αυτές είναι σταλινικές μεθοδεύσεις ορισμένων ΜΜΕ που κατά τα άλλα φωνάζουν και διαμαρτύρονται και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα”, συνέχισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, παραθέτοντας δύο στοιχεία: “για το λαθρεμπόριο καυσίμων το 2013-2014 βεβαιώθηκαν πρόστιμα 220 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2015 ως τον Μάιο του 2017 βεβαιώθηκαν 712 εκατομμύρια ευρώ. Κάντε τη σύγκριση μόνοι σας”, υπογράμμισε ο κ. Αλεξιάδης. Μάλιστα, υπενθύμισε ότι ο ίδιος “κατέθεσε τον Οκτώβριο του 2016 πλήρη στοιχεία στη Βουλή” και κάλεσε το υπουργείο Οικονομικών “να καταθέσει και την επικαιροποίηση των στοιχείων αυτών”.

“Το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να δώσει πλήρη αναλυτικά στοιχεία για να συγκρίνει και να δει ο κόσμος”, είπε χαρακτηριστικά ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Αναφερόμενος στο λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι “το παράνομο τσιγάρο μειώθηκε κατά 12 % λόγω των συνεχών ελέγχων”.

Τέλος, σχολιάζοντας το νομοθετικών έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε ότι το πρόβλημα για τη μη πάταξη του λαθρεμπορίου ήταν οι υπουργικές αποφάσεις: “ενώ ψήφισαν ένα πολύ σωστό πλαίσιο στο θέμα του λαθρεμπορίου, ξέχασαν κάτι σημαντικό: δεν έβγαλαν τις αποφάσεις που ήταν απαραίτητες για να λειτουργήσει αυτό το θεσμικό πλαίσιο. Αυτές οι αποφάσεις δεν είναι εύκολο να βγουν και να εφαρμοστούν άμεσα”, επισήμανε ο κ. Αλεξιάδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φοροδιαφυγή 'τεσσάρων αστέρων' σε Ρόδο, Κέρκυρα και Ηλεία

Αλεξιάδης: Πρέπει να σταματήσει το πάρτι της φοροδιαφυγής

SHARE:

24Media Network