Απλήρωτοι φόροι 1,32 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο

Απλήρωτοι φόροι 1,32 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο
Δημόσιος Τομέας, στιγμιότυπο από Εφορία Eurokinissi

Απλήρωτοι έμειναν φόροι ύψους 1,32 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ.

Λίγο το προεκλογικό κλίμα που προκαλεί παραδοσιακά κάποια χαλαρότητα στις υποχρεώσεις προς το δημόσιο, λίγο η αναμενόμενη ρύθμιση των 120 δόσεων και η φορολογική κόπωση είχαν ως αποτέλεσμα να μείνουν απλήρωτοι νέοι φόροι 2 δισ. ευρώ για το πρώτο δίμηνο του χρόνου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που αφορούν στις επιδόσεις της φορολογικής διοίκησης:

-οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων διαμορφώθηκαν τον Φεβρουάριο στα 2,147 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,37 δισ. ευρώ σε σύγκριση με τον Ιανουάριο με τις καθαρά φορολογικές οφειλές να φτάνουν τα 1,32 δις ευρώ και τα υπόλοιπα 50 εκ ευρώ προσαυξήσεις και πρόστιμα.

Μετά από αυτό το σύνολο του υπολοίπου των οφειλών στην εφορία διαμορφώθηκε στα 104,6 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο παρουσιάζοντας οριακή μείωση σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Ο συνολικός αριθμός των φορολογούμενων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο στους 4.005.773 παρουσιάζοντας μικρή μείωση σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Από αυτούς έχουν επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης στους 1.186.380 παρουσιάζοντας αύξηση άνω των 10.000. από μήνα σε μήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα