Από 15 Οκτωβρίου το πετρέλαιο θέρμανσης – Ανεβαίνουν οι τιμές του αργού

Από 15 Οκτωβρίου το πετρέλαιο θέρμανσης – Ανεβαίνουν οι τιμές του αργού
Πρατήριο καυσίμων (φωτό αρχείου) Eurokinissi

Από 1,12 έως 1,15 ευρώ στα αστικά κέντρα και πάνω από 1,20 στα νησιά, εάν δεν ανέβουν άλλο οι διεθνείς τιμές, αναμένεται να διαμορφωθεί η τιμή του αργού.

Από τις 15 Οκτωβρίου και μετά ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης δήλωσε στον News24/7 στους 88,6 ο Γιώργος Ασμάτογλου πρόεδρος ομοσπονδίας πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων.

Ανέφερε, επίσης, ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, οι τιμές του αργού ανεβαίνουν. Εκτίμησε ότι η τιμή του στα μεγάλα αστικά κέντρα θα κυμανθεί από 1,12 έως 1,15 ευρώ ενώ στα νησιά θα ξεπεράσει το 1,20 εάν δεν ανέβουν άλλο οι διεθνείς τιμές.

Ο κ. Ασμάτογλου μίλησε για μείωση 40% στην αγορά καυσίμων, λόγω της περιορισμένης αγοραστικής δύναμης και ζήτησε να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης. “Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία παραγγελία”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΑΑΔΕ: Στο 15,9% η παραβατικότητα στα πρατήρια

Ποσοστό παραβατικότητας 15% δείχνουν οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για το λαθρεμπόριο και τη φοροδιαφυγή στα πρατήρια υγρών καυσίμων, με βάση τα στοιχεία του συστήματος εισφορών εκροών. Παράλληλα, από τους ελέγχους των δειγμάτων που έχει σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους προέκυψε νοθεία για το 13% των περιπτώσεων αυτών.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, ο αριθμός των επιχειρήσεων που έχουν ελεγχθεί πανελλαδικά, από τις αρχές του έτους μέχρι τον Αύγουστο του 2018, με βάση το σύστημα εισροών-εκροών, ανέρχεται σε 483 και από τις μέχρι στιγμής ολοκληρωμένες υποθέσεις έχουν βρεθεί παραβάσεις σε 77 επιχειρήσεις με αποτέλεσμα το μέχρι σήμερα ποσοστό παραβατικότητας να ανέρχεται στο 15,9%, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο έλεγχος 265 επιχειρήσεων.

Την περίοδο αυτή οι Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ αναπτύσσουν ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή για την αποτελεσματικότερη στόχευση των ελέγχων, εισάγοντας νέα κριτήρια για την αξιοποίηση των δεδομένων που παράγει το σύστημα εισροών-εκροών. Σε πολλές περιπτώσεις, η ολοκλήρωση των ελεγκτικών ενεργειών απαιτεί την αποστολή δειγμάτων προς το Γενικό Χημείο του Κράτους για τη διενέργεια χημικής ανάλυσης.

Από τις αρχές του έτους μέχρι τον Αύγουστο οι Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ έχουν διαβιβάσει για χημική ανάλυση προς τις Χημικές Υπηρεσίες του Κράτους 1.174 δείγματα και εξ αυτών έχουν διαπιστωθεί ως μη κανονικά τα 153 δείγματα (ποσοστό μη κανονικότητας 13,0%). Πιο συγκεκριμένα μη κανονικά δείγματα βρέθηκαν για το 15% των περιπτώσεων στο πετρέλαιο κίνησης, στο 5,5% στο ναυτιλιακό πετρέλαιο, 1,6% στο πετρέλαιο θέρμανσης και 1,9% στις βενζίνες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα