Στα 560 εκατ. ευρώ το κόστος της κρίσης χρέους

Στα 560 εκατ. ευρώ το κόστος της κρίσης χρέους

Σε συνολικές απομειώσεις ενεργητικού ύψους 560 εκατομμυρίων ευρώ, εξαιτίας της ελληνικής κρίσης χρέους, προχώρησε η γαλλική τράπεζα BNP Paribas

Η τράπεζα, η οποία εμφανίζεται να έχει την μεγαλύτερη έκθεση σε ελληνικά ομόλογα από όλες τις υπόλοιπες γαλλικές τράπεζες, ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε απομειώσεις ύψους 534 εκατομμυρίων ευρώ στη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με ανακοίνωσή της που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο.

Περαιτέρω απομειώσεις ύψους 26 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες σχετίζονται με μετοχικές της τοποθετήσεις στην ασφαλιστική αγορά, ανέβασαν το συνολικό κόστος στα 560 εκατομμύρια ευρώ.

Η απομείωση αντιστοιχεί σε 21% της--ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ--θέσης που έχει η τράπεζα επί των ελληνικών ομολόγων, ωρίμανσης έως το 2020 και σημειώνεται ως απόρροια της πρόσφατης συμφωνίας των κρατών μελών της ευρωζώνης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Παρά ταύτα, τα καθαρά κέρδη της BNP Paribas σημείωσαν σχετική αύξηση έναντι του δεύτερου τριμήνου του 2010, κατά 1,1%, στα 2,13 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η BNP Paribas είναι μια εκ των μεγαλυτέρων ευρωπαϊκών τραπεζών, με 200.000 υπαλλήλους σε 80 χώρες.

SHARE:

24Media Network