Αποστάσεις ΥΠΟΙΚ από το τηλεγράφημα του ΑΠΕ

Αποστάσεις ΥΠΟΙΚ από το τηλεγράφημα του ΑΠΕ
Το Υπουργείο Οικονομικών Eurokinissi

Κυβερνητικός αξιωματούχος, μετά την ολοκλήρωση των επαφών με τους θεσμούς, στο πλαίσιο της πρώτης μετά το μνημόνιο αξιολόγησης, επεσήμανε τη σταδιακή σύγκλιση στο κόστος των αντισταθμιστικών μέτρων για τα επόμενα χρόνια. "Γίνεται διαπραγμάτευση. Δεν μπορούσαν ούτε να συμφωνήσουν, ούτε να διαφωνήσουν".

Σταδιακή σύγκλιση στο κόστος των αντισταθμιστικών μέτρων για τα επόμενα χρόνια που θα διαμορφώσουν το δημοσιονομικό περιθώριο για το 2019 και για τα επόμενα χρόνια διαπίστωνε πριν λίγη ώρα Κυβερνητικός αξιωματούχος μετά την ολοκλήρωση των επαφών με τους θεσμούς για την πρώτη μετά το μνημόνιο αξιολόγηση.

Όπως τόνισε κατά τις τεχνικές συναντήσεις που έγιναν χθες και σήμερα συμφωνήθηκε το κόστος των ελαφρύνσεων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός από την ΔΕΘ. Τόνισε πάντως, ότι επίσης υπάρχει η προοπτική αλλαγή του χρόνου υλοποίησης του αν αυτό εξυπηρετεί τον στόχο για την μη περικοπή των συντάξεων η την αύξηση της ανάπτυξης. «Ακούμε τις θέσεις τους, μπορεί να έχουμε κάνει κάποιο λάθος, μπορεί κάποιο μέτρο να είναι πιο αναπτυξιακό και να πρέπει να έρθει πιο μπροστά» τόνισε η συγκεκριμένη πηγή.

Το επόμενο διάστημα οι συζητήσεις και οι ανταλλαγές στοιχείων θα συνεχιστούν στην κατεύθυνση του να συμφωνηθεί και το δημοσιονομικό περιθώριο που υπάρχει και το οποίο θα κρίνει το μέτρο των συντάξεων.

Σχετικά με το πρωινό τηλεγράφημα του ΑΠΕ σύμφωνα με το οποίο οι θεσμοί συμφώνησαν στην βιωσιμότητα του ασφαλιστικού και ενημέρωσαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος φάνηκε να παίρνει αποστάσεις.

Σε σχετική ερώτηση απάντησε «εσείς ξέρετε καλύτερα από όλους ότι αυτό που μεταδίδει το ΑΠΕ δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Είναι λάθος, γιατί δεν γίνεται διαπραγμάτευση, συζήτηση γίνεται. Άρα (οι θεσμοί) δεν μπορούσαν ούτε να συμφωνήσουν, ούτε να διαφωνήσουν» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα