“Αξιόποινες πράξεις μελών της προηγούμενης κυβέρνησης” είδε ο Πεπόνης στην ΕΛΣΤΑΤ

“Αξιόποινες πράξεις μελών της προηγούμενης κυβέρνησης” είδε ο Πεπόνης στην ΕΛΣΤΑΤ
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ-- --(ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Διαβάστε τι αναφέρει η δικογραφία της προκαταρκτικής εξέτασης Πεπόνη, για τις καταγγελίες περί "φουσκωμένου" ελλείμματος 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ

Διαβιβάστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης στη Βουλή, η δικογραφία της προκαταρκτικής εξέτασης του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Γρηγόρη Πεπόνη για την υπόθεση των στατιστικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ.

Στο έγγραφο του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ν. Παντέλη, ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος,  αναφέρει πως αφορμή για την προκαταρκτική εξέταση αποτέλεσαν δημοσιεύματα με τις καταγγελίες του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά.

Υπενθυμίζεται, ότι η κα Γεωργαντά είχε καταγγείλει ότι “το έλλειμμα του 2009 είχε τεχνηέντως διογκωθεί, για να φανεί ότι η χώρα είχε το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Ευρώπη”.

Αξιόποινες  πράξεις μελών της προηγούμενης κυβέρνησης

Από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού και κυρίως από τις μαρτυρικές καταθέσεις, προέκυψαν στοιχεία που έχουν σχέση με αξιόποινες πράξεις κατά μελών της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο κ. Πεπόνης σημείωσε, ότι “ρητώς γίνεται λόγος για διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009, αφενός και για ύπαρξη, συναφώς και αφετέρου, ευθυνών του τότε πρωθυπουργού, μελών της τότε κυβερνήσεως και τότε αρμόδιων υπουργών Οικονομικών”.

Παπακωνσταντίνου: “Καλή ευκαιρία να συζητήσουμε για το έλλειμμα που παραλάβαμε”

Σχολιάζοντας τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος το επίμαχο διάστημα ήταν υπουργός Οικονομικών δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Η αναξιοπιστία των στοιχείων της Ε λληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας τα προηγούμενα χρόνια οδήγησε την τότε κυβέρνηση να προχωρήσει στην ανεξαρτητοποίησή της”.

“Η ΕΛΣΤΑΤ είναι μια ανεξάρτητη αρχή και τα στατιστικά στοιχεία έχουν επικυρωθεί. Είναι μια καλή ευκαιρία για να συζητηθεί στη Βουλή και το ύψος του ελλείμματος που παραλάβαμε και τις συνθήκες που το διαμόρφωσαν. Εγώ προσωπικά και η κυβέρνηση θα παράσχει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν για να σταματήσει να ποινικοποιείται η αλήθεια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα