Αυγουλέας: Οι παλιοί τραπεζίτες άφησαν τον λογαριασμό στους μικρούς δανειολήπτες

Εγκαίνια της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους, από τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Εγκαίνια της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους, από τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Το πρόβλημα δεν είναι στα καταναλωτικά δάνεια που έχουν δώσει οι τράπεζες αλλά στα μεγάλα επιχειρηματικά και στην εξυπηρέτηση τους, δήλωσε ο καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6

Οι παλιοί τραπεζίτες που δημιούργησαν το πρόβλημα στις τράπεζες, φεύγοντας κάλυψαν τα δάνεια τα δικά τους και των φίλων τους, αφήνοντας να πληρώσουν το λογαριασμό οι μικροί δανειολήπτες.

Αυτό δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο καθηγητής χρηματοοικονομικών και τραπεζικού δικαίου Αιμίλιος Αυγουλέας.

ADVERTISING

Τόνισε ότι σήμερα οι τράπεζες πρέπει να καταλάβουν ότι το πρόβλημα δεν είναι στα καταναλωτικά δάνεια που έχουν δώσει αλλά στα μεγάλα επιχειρηματικά και στην εξυπηρέτηση τους.

Το πρόβλημα στις δημοκρατίες είναι η συσσώρευση πλούτου. Δεν είναι πρόβλημα ο μικρομεσαίος ή ο μεσαίος, το πρόβλημα είναι το 1% που έχει πάνω από τον μισό πλούτο του κόσμου, αυτοί οι 8 άνθρωποι που ελέγχουν τον μισό πλούτο.

Σημείωσε ότι εάν αυτό το νεοφιλελεύθερο υπόδειγμα συνεχιστεί τότε οι δημοκρατίες θα κατρακυλήσουν στον ολοκληρωτισμό.

Τόνισε ότι πρέπει να φορολογηθεί αυτός ο πλούτος ώστε να χρηματοδοτηθούν οι δημόσιες υπηρεσίες, αλλά αντιστέκονται γιατί ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης και ένα μέρος των πανεπιστημίων.

Αυτοί δεν είναι επενδυτές, είναι παρασιτικοί παράγοντες που πάνε τα λεφτά σε paradise island, υπογράμμισε, ενώ κατηγόρησε τις κεντρικές τράπεζες ότι δεν κάνουν κάτι και ο πλούτος γίνεται bitcoin και φούσκα.

SHARE:

24Media Network