Αύξηση των εσόδων από τη μείωση του ΦΠΑ σε 13%

ΕΛΛΑΔΑ-αύξηση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες εστίασης από την 1η Σεπτεμβρίου.Στη φωτογραφία στιγμιότυπο απο την τουριστικη κινηση σε εστιατόρια και ταβέρνες στο Ναυπλιο 29/7/2011.(EUROKISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Χαμόγελα στο οικονομικό επιτελείο από την αύξηση των εσόδων από τον ΦΠΑ λοιπών προϊόντων τον Αύγουστο. Επέδρασε θετικά το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13%

Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13% φαίνεται να δικαιώνει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς αυξήθηκαν τα έσοδα από τον ΦΠΑ λοιπών προϊόντων τον Αύγουστο 2013.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία για που δημοσιοποίησε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τον Αύγουστο, οι έμμεσοι φόροι υπερέβησαν το μηνιαίο στόχο κατά 63 εκατομμύρια ευρώ ή 3,4%.

Υπέρβαση κατά 94 εκατομμύρια ευρώ ή 12% έναντι του μηνιαίου στόχου σημείωσε ο ΦΠΑ λοιπών προϊόντων, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη κατηγορία εισπράξεων ΦΠΑ.

Σε επίπεδο οκταμήνου 2013, ο ΦΠΑ λοιπών προϊόντων ανήλθε στα 7,39 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή ξεπέρασε κατά 257 εκατομμύρια ευρώ τον στόχο οκταμήνου που έθετε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

SHARE:

24Media Network