Bild: 44 δισ. ευρώ σε μία δόση για την Ελλάδα σχεδιάζει η Γερμανία

default image

Τι αναφέρει δημοσίευμα της Bild για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα

Την καταβολή προς την Ελλάδα 44 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε μια δόση, σχεδιάζει η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Bild”, η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

Πρόκειται, σύμφωνα με προδημοσίευση αυριανού ρεπορτάζ της “Bild”, για εκταμίευση της δόσης του δευτέρου τριμήνου του 2012 -ύψους 31,3 δισ. ευρώ, για 5 δισ. από το τρίτο τρίμηνο και για 8,3 δισ. από το τέταρτο.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει από την Γερμανία την εκταμίευση ολόκληρου του ποσού για το 2012.

Πάντως, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί μια τελική απόφαση για την επόμενη δόση.

Δεν διαψεύδεται επί της ουσίας, από το υπουργείο Οικονομικών, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, καθώς κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου, όταν ρωτήθηκε σχετικά, δήλωσε ότι “το προσπαθούμε, δεν το έχουμε δέσει ακόμη”. Ο ίδιος παράγοντας, πρόσθεσε ότι “γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις, και τίποτα δεν είναι δεδομένο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα