Brexit: Τις κόκκινες γραμμές της διαπραγμάτευσης υπερψήφισε το Ε.Κ.

Brexit: Τις κόκκινες γραμμές της διαπραγμάτευσης υπερψήφισε το Ε.Κ.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε με ευρεία πλειοψηφία απόφαση που θέτει τις κόκκινες γραμμές της διαπραγμάτευσης για το Brexit. Τι δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε με ευρεία πλειοψηφία τις «κόκκινες γραμμές» των διαπραγματεύσεων του Brexit, αρνούμενο ότι μία συμφωνία για την μελλοντική, κυρίως εμπορική, σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να επιτευχθεί πριν το Λονδίνο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οι ευρωβουλευτές συνήλθαν σε ολομέλεια στο Στρασβούργο και υιοθέτησαν, με 516 ψήφους υπέρ και 133 κατά, απόφαση η οποία καθορίζει τις κόκκινες γραμμές των διαπραγματεύσεων.

“Προέχει η ασφάλεια των πολιτών μας, όλα να γίνουν όμως με διαφάνεια. Οι κάτοικοι του βόρειου κομματιού της Βρετανίας πρέπει να διαφυλαχθούν”, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, υπογραμμίζοντας πως είναι “βασικό να είμαστε ξεκάθαροι πως δεν θέλουμε επιστροφή στα σκληρά σύνορα, γιατί προέχει η ασφάλεια. Θέλουμε να εργαστούμε μαζί με τη Βρετανία για να φτάσουμε στην τελική συμφωνία”.

“‘Είμαστε πολύ ανοιχτοί και θετικοί ως προς τους Βρετανούς πολίτες”, είπε ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, Γκι Φερχόφσταντ, σημειώνοντας ότι “πριν τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις θα έχουμε καταλήξει στο τι θα ισχύει για τους πολίτες της ΕΕ στη Βρετανία και για τους Βρετανούς στην ΕΕ, αυτή είναι η προτεραιότητά μας”.

Τέλος, ο Ταγιάνι καταδίκασε την επίθεση στη Συρία. “Πρέπει να πιέσουμε για ειρήνη και ενότητα. Η διεθνής κοινότητα να πιέσει για να δοθεί ένα τέλος στην τραγωδία της Συρίας. Η χρήση χημικών όπλων είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”, είπε.

*φωτογραφία NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα