Χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ για τους πολλούς υπόσχεται ο Χουλιαράκης

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης "Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις", την Κυριακή 8 Μαΐου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης "Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις", την Κυριακή 8 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Επισήμανε ότι 6 εκ. νοικοκυριά θα πληρώσουν εφέτος τον ίδιο ή λιγότερο φόρο ενώ επιβαρύνονται περαιτέρω 500.000 νοικοκυριά με μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία

Απαντήσεις στην αντιπολίτευση που κατήγγειλε αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης στην ακίνητη περιουσία έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, στη Βουλή επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση αλλάζει την κατανομή των φορολογικών βαρών ελαφρύνοντας τους πολλούς και επιβαρύνοντας τους λίγους ενώ το σύνολο των εσόδων παραμένει το ίδιο.

«Πρόκειται για ένα πολύ καλό παράδειγμα σχετικά με το πως φορολογεί κανείς με κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη» είπε ο κ. Χουλιαράκης αναφερόμενος στα έσοδα του ΕΝΦΙΑ. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το 2016 η συνολική φορολογική επιβάρυνση του ΕΝΦΙΑ παραμένει στα ίδια επίπεδα με το 2015 δηλαδή 2,65 δις ευρώ. Υποστήριξε, όμως, ότι λόγω της μείωσης των αντικειμενικών αξιών το 2016 θα αλλάξει η κατανομή των βαρών.

«Περίπου 6 εκ. νοικοκυριά πληρώνουν το ίδιο ή λιγότερο ΕΝΦΙΑ ενώ 500.000 νοικοκυριά πληρώνουν περισσότερο. Η συνολική επιβάρυνση παραμένει, όμως, η ίδια» σημείωσε ο κ. Χουλιαράκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΝΦΙΑ, Βουλή
SHARE:

24Media Network