Χαμόγελα στο ΥΠΕΚΑ για πετρέλαιο σε Ιόνιο και Κρήτη

Χαμόγελα στο ΥΠΕΚΑ για πετρέλαιο σε Ιόνιο και Κρήτη

Αισιόδοξος ο υπουργός ΠΕΚΑ Ευάγγελος Λιβιεράτος αναφορικά με τις έρευνες για την ανεύρεση υδρογονανθράκων

Με τις έρευνες του Nordic Explorer να έχουν ολοκληρωθεί μετά από τέσσερις μήνες, ο υπουργός ΠΕΚΑ Ευάγγελος Λιβιεράτος εμφανίζεται αισιόδοξος για τα ευρήματα.

"Είμαι αισιόδοξος. Για πρώτη φορά η χώρα έφτιαξε σχέδιο", επισημαίνει σε συνέντευξή του στη "Real News" ο Ευάγγελος Λιβιεράτος αναφορικά με τις έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου.

Σημειώνει πως "η νορβηγική εταιρεία αύξησε το συμφωνηθέν πρόγραμμα ερευνών κατά 46%. Και αυτό κάτι λέει".

Υπογραμμίζει πως "το φθινόπωρο θα έχουν ολοκληρωθεί η ανάλυση και η ερμηνεία, οπότε θα κορυφωθεί το επιχειρηματικό ενδιαφέρον, και το 2014 θα πρέπει να έχουν ορισθεί τα οικόπεδα για να μπουν τα τρυπάνια".

Ο αντιπρόεδρος της Νορβηγικής εταιρείας PGS που έκανε τις έρευνες, Σβιρ Στράντενες ανέφερε πως "στα υποστρώματα του θαλάσσιου πυθμένα νότια της Κρήτης και στο Ιόνιο υπάρχουν υδρογονάνθρακες.

Το κέλυφος που βρίσκεται στα ανώτερα στρώματα του πυθμένα εκτιμάται ότι είναι πολύ κοντά στη γεωλογική κατάσταση που κρύβει πετρέλαιο ή φυσικό αέριο.

Συνήθως αυτές οι διατάξεις των στρωμάτων του υπεδάφους είναι πιο σκληρές και εγκλωβίζουν στο εσωτερικό τους, σαν κάλυμμά τους, τους υδρογονάνθρακες που βρίσκονται στα χαμηλότερα στρώματα", υπογράμμισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έρευνες Nordic: Ολοκληρώθηκε το πρώτο βήμα για την ανεύρεση πετρελαίου

SHARE:

24Media Network