Χατζηδάκης: Δεν θα συμφωνήσουμε σε ό,τι μας φέρει η Τρόικα

Χατζηδάκης: Δεν θα συμφωνήσουμε σε ό,τι μας φέρει η Τρόικα

Τι δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και τη διάσταση απόψεων στο θέμα των πλειστηριασμών

Για το ζήτημα των πλειστηριασμών, τη δικαστική προστασία και την επιτάχυνση των δικαστικών αποφάσεων μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός δήλωσε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταλήξουν σε συμφωνία, με την Τρόικα, "αλλά δεν θα συμφωνήσουμε σε ό,τι μας φέρουν".

"Στόχος είναι να συμφωνήσουμε με την τρόικα, όπως και στο θέμα των ΕΑΣ, αλλά είναι προφανές ότι δεν θα συμφωνήσουμε με κάθε τίμημα (...) η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω και να δεχθεί ό,τι της προσφέρεται»", σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

"Η τρόικα έχει πιο αυστηρή προσέγγιση από εμάς, σε σχέση με τα όρια προστασία της πρώτης κατοικίας. Δεν αισθανόμαστε ότι αυτή είναι η καλύτερη".

"Για να μην κλείνουμε το θέμα, προφανώς προσπαθούμε να πετύχουμε το καλύτερο. Είναι εύκολο να συμφωνήσεις, αλλά μετά θα πρέπει να διαχειριστείς τις κοινωνικές συνέπειες", σημείωσε.

Ο υπουργός σημείωσε ότι στα άλλα δυο από τα τρία θέματα για τους πλειστηριασμούς έχει επιτευχθεί συμφωνία, δηλαδή στο ζήτημα της δικαστικής προστασίας (νόμος Κατσέλη), που γίνεται μια συζήτηση όσον αφορά την επιτάχυνση δικαστικών αποφάσεων, καθώς σήμερα στην Αθήνα ορίζεται δικάσιμος για το 2022 – 2023 και πρέπει να βρεθεί τρόπος επιτάχυνσης, και δεύτερον ότι από 1ης Ιανουαρίου 2015 στο σύστημα εξωδικαστικής επίλυσης των διάφορων που θα βασίζεται στο ιρλανδικό μοντέλο με κώδικα καλών πρακτικών και εποπτεύουσα αρχή και θα ορίζονται κάποια κριτήρια που απομένει να εξειδικευτούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χατζηδάκης: Οι φορολογούμενοι ή οι καταθέτες θα βάλουν το χέρι στην τσέπη αν υπάρξει αποσταθεροποίηση των τραπεζών

SHARE:

24Media Network