Δανειστές σε Ελλάδα: Διορία τριών ημερών, αλλιώς τέλος στις δόσεις

Δανειστές σε Ελλάδα: Διορία τριών ημερών, αλλιώς τέλος στις δόσεις

Αυστηρή διορία μέχρι η Ελλάδα να πείσει τους δανειστές της, σημείωσαν Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι σύμφωνα με το Reuters. Τι άλλο επισημαίνεται στο τελεσίγραφο

Τελεσίγραφο στην Ελλάδα, φαίνεται να έδωσαν οι δανειστές προς την χώρα μας. Βασική προϋπόθεση, όπως τονίζουν οι πηγές, τις οποίες επικαλείται το Reuters, είναι η Ελλάδα να τηρήσει τους όρους του Μνημονίου και να πείσει τους ίδιους ότι μπορεί να λάβει την επόμενη δόση του δανείου.

Στο δημοσίευμα, τονίζεται ότι η  ελληνική κυβέρνηση ξεκίνησε νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ελπίζοντας ότι η χώρα θα αποφύγει την τμηματική καταβολή της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ.

Ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωζώνης φέρεται επίσης να είπε πως υπάρχει μια γενική δυσαρέσκεια για την πρόοδο που σημειώνει η Ελλάδα όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο, όπως και τις υπηρεσίες Υγείας.

"Όλοι συμφώνησαν πως η Ελλάδα πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της πριν από το Eurogroup της Δευτέρας. Γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξει πρόοδος μέχρι την Παρασκευή", ανέφερε άλλος αξιωματούχος.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συναντηθούν στις 8 Ιουλίου, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της Ελλάδας.

"Είναι μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση", είπε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης, που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.

Πηγή: Reuters.com

SHARE:

24Media Network