Διαψεύδει η κυβέρνηση: Όχι σε νέα μέτρα. Δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό

Second day of the discussion on a confidence vote, at the plenum of the Greek Parliament, in Athens, on Oct. 9, 2014 /             . , 9 , 2014
Second day of the discussion on a confidence vote, at the plenum of the Greek Parliament, in Athens, on Oct. 9, 2014 / . , 9 , 2014 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Τι τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενοι στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Αποκλείουν τη λήψη νέων μέτρων

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι, όπως τα προηγούμενα χρόνια που οι προβλέψεις επαληθεύτηκαν, έτσι και τώρα δεν θα υπάρξει κανένα δημοσιονομικό κενό και αυτή είναι η σημαντικότερη διαφορά στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Αυτό δηλώνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με αναφορές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ότι δήθεν η κυβέρνηση πρότεινε και νέα δημοσιονομικά μέτρα στην τρόικα για να καλύψει πιθανό κενό του προϋπολογισμού.

ADVERTISING

Σύμφωνα με τους συγκεκριμένους παράγοντες, η τήρηση των δημοσιονομικών στόχων είναι κοινή υποχρέωση για όλες τις χώρες που βρίσκονταν και βρίσκονται σε Πρόγραμμα, αλλά και για όλες τις χώρες της ευρωζώνης που δεσμεύονται από το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Συνεπώς, προστίθεται από το υπουργείο, η υποχρέωση κάλυψης πιθανού δημοσιονομικού κενού υφίσταται ανεξαρτήτως αξιολόγησης, ο δε σχετικός όρος ίσχυε για όλα τα προηγούμενα χρόνια και υπάρχει και στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψηφίστηκε τον Απρίλιο 2014.

Από την πλευρά της, η τρόικα συνεχίζει να ζητεί πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, θεωρώντας ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό, και, όπως επισημαίνουν οι κύκλοι του υπουργείου, στην υποθετική περίπτωση που επαληθεύονταν οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις της τρόικας, εντοπίζονται οι περιοχές από τις οποίες θα μπορούσε να καλυφθεί τυχόν διαφορά. Όμως, προσθέτουν, αυτή η υποθετική περίπτωση δεν πρόκειται να συμβεί ούτε και τώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τα δίνουν όλα στην τρόικα: Τώρα ΦΠΑ και ασφαλιστικό και στο βάθος αύξηση φόρου σε τσιγάρα και αλκοόλ

SHARE:

24Media Network