“Διορθώνονται τα λάθη σε ορισμένες χώρες”

“Διορθώνονται τα λάθη σε ορισμένες χώρες”

Η Ευρωζώνη και η ΕΕ των 27 παρουσιάζουν, όπως εκτιμά ο Ζαν Κλοντ Τρισέ, πολύ καλύτερα μεγέθη από τις άλλες μεγάλες οικονομίες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ζώνη του ευρώ, όπως εκτίμησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, βρίσκονται κατά τα φαινόμενα σε καλύτερη κατάσταση από τις οικονομίες άλλων μεγάλων αναπτυγμένων χωρών.

Αναφέρθηκε εμμέσως και στην κρίση δανεισμού της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας που τελευταία απειλεί και την Ιταλία.

Παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη σε ορισμένες χώρες ξεχωριστά, τα οποία, όπως σημείωσε, ήδη διορθώνονται, “δείχνοντας” τα προγράμματα μεταρρυθμίσεων και σκληρής λιτότητας στις χώρες αυτές.

Μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, επισήμανε ότι αυτά τα λάθη διορθώνονται ήδη.

Υπενθύμισε ότι το έλλειμμα στην Ευρωζώνη θα φτάσει το τρέχον έτος πιθανότατα το 4,5% του ΑΕΠ, ενώ “σε άλλες μεγάλες αναπτυγμένες οικονομίες κυμαίνεται στο 10%”.

Οι ΗΠΑ προβλέπουν ότι το έλλειμμά τους θα αγγίξει φέτος το 8,8%, δηλαδή θα είναι αυξημένο κατά 1,7% σε σχέση με το 2010.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα