Δραγασάκης: Η χώρα δεν βγαίνει μόνο από το μνημόνιο αλλά και από την κρίση

Δραγασάκης: Η χώρα δεν βγαίνει μόνο από το μνημόνιο αλλά και από την κρίση

Ο νέος υπουργός οικονομίας και ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγασάκης έσπευσε να υπερασπιστεί τον απερχόμενο κ. Παπαδημητρίου

Πλέκοντας το εγκώμιο ο ενός του άλλο έγινε η αλλαγή φρουράς στο υπουργείο οικονομίας και ανάπτυξης αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ.. Γιάννη Δραγασάκη να παραλαμβάνει και τον κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου να παραδίδει την θέση του.

Ο νέος υπουργός οικονομίας και ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγασάκης έσπευσε να υπερασπιστεί τον απερχόμενο κ. Παπαδημητρίου ο οποίος παραιτήθηκε μετά την σύζυγό για το θέμα της επιδότησης ενοικίου.

«Πρόκειται για μία προσωπικότητα η οποία τίμησε τη χώρα στο εξωτερικό και η οποία προσωπικότητα θέλησε να έρθει για να βοηθήσει τη χώρα. Δεν ήρθε εδώ ούτε για χρήματα ούτε για δόξα. Ήρθε σε μία στιγμή που εμείς εναγωνίως ψάχναμε να βρούμε εκείνα τα κατάλληλα όπλα για να ξεπεράσουμε την κρίση « είπε κ. Δραγασάκης.

ADVERTISING

Για να δείξει την υποστήριξη του πρόσθεσε ότι μάλλον ο ίδιος έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για την τοποθέτηση του κ. Παπαδημητρίου στην θέση του υπουργού ανάπτυξης.

Σε ό,τι αφορά τα νέα του καθήκοντα αναρωτήθηκε φιλοσοφικά αν είχε μεγαλύτερη ευθύνη όταν ήταν βουλευτής του Συνασπισμού του 6% ή τώρα ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Τόνισε επίσης ότι η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη καθώς αυτά που θα γίνουν τους επόμενους έξι μήνες θα καθορίσουν την πορεία της χώρας τα επόμενα 10 χρόνια.

«Πρέπει να δουλέψουμε συλλογικά» είπε για να προσθέσει «Έχω μάθει να δουλεύω ως μέρος μιας ομάδας ακόμα και όταν δεν υπάρχει ομάδα».

Τόνισε επίσης ότι πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών επισημαίνοντας ότι πρέπει να κάνεις σήμερα δεν πρέπει να το αφήνεις για αύριο γιατί η χώρα έχει χάσει μεγάλο μέρος του πλούτου της».

Είναι λάθος ότι δεν ήξερα την ελληνική πραγματικότητα

«Πολλές φορές επικρίθηκα ότι δεν ήξερα την ελληνική πραγματικότητα. Κάνουν λάθος. Ήξερα απολύτως τα ελληνικά προβλήματα. Προσπάθησα με τη στάση μου να προωθήσω στη διαμόρφωση μιας νέας νοοτροπίας», είπε ο κ. Παπαδημητρίου που ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για την ευκαιρία που του έδωσε να συνδράμει στην προσπάθεια της χώρας.

Ο απερχόμενος υπουργός ανάπτυξης , αναφέρθηκε σε διάφορες νομοθετικές και ρυθμιστικές αλλαγές, στις οποίες προχώρησε κατά τη διάρκεια της θητείας του ενώ αναφερόμενος στον κ. Δραγασάκη είπε:

«Είμαι βέβαιος ότι ο Γιάννης με τις αξιοσημείωτες γνώσεις, την εμπειρία του αλλά και το πολιτικό του αισθητήριο θα συνεχίσει το έργο των μεταρρυθμίσεων και την προσέλκυση των επενδύσεων. Από τη δική μου πλευρά θα συνεχίσω με όποιον τρόπο μπορώ να συνδράμω στον αγώνα της Ελλάδας για βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη.

SHARE:

24Media Network