Δραγασάκης σε Ντράγκι: Η συμφωνία είναι ρεαλιστικός στόχος. Μειώνει τις προσδοκίες ο Βαρουφάκης

Δραγασάκης σε Ντράγκι: Η συμφωνία είναι ρεαλιστικός στόχος. Μειώνει τις προσδοκίες ο Βαρουφάκης

Το μήνυμα του Δραγασάκη στον Ντράγκι: Η συμφωνία είναι ορατός και ρεαλιστικός στόχος. Μειώνει τις προσδοκίες ο Βαρουφάκης. Παραγωγική συζήτηση, αλλά όχι συμφωνία στο Eurogroup της 11ης Μαΐου, λέει ο Έλληνας υπ. Οικονομικών

Μήνυμα προς τους δανειστές, από το στρατηγείο της ΕΚΤ, στη Φρανκφούρτη, απέστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης.

Η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και εταίρων είναι ρεαλιστικός και ορατός στόχος, τόνισε ο Γ. Δραγασάκης, σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μ. Nτράγκι.

Όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Nτράγκι, τόσο για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών τραπεζών, όσο και για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και εταίρων.

«Kατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας καθώς και η πορεία των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων» αναφέρει από την πλευρά της η ΕΚΤ, σε λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο  αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευ. Τσακαλώτος.

Οι κ. κ. Δραγασάκης και Τσακαλώτος είχαν συνάντηση με τον ισχυρό άντρα της ΕΚΤ, Μ. Nτράγκι, μια μόλις ημέρα πριν τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, στο επίκεντρο της οποίας θα τεθεί το ελληνικό ζήτημα κι ενώ η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα ρευστότητα.

Μειώνει τις προσδοκίες ο Βαρουφάκης: Παραγωγική συζήτηση, αλλά όχι συμφωνία στο Eurogroup της 11ης Μαΐου

Τον πήχη των προσδοκιών για την έκβαση του Eurogroup της Δευτέρας 11 Μαΐου έριξε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησής του στις Βρυξέλλες με τον Ευρωπαίο επίτροπο, αρμόδιο για θέματα Οικονομικών Υποθέσεων, Π. Μοσκοβισί, ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε πως θα υπάρξει μια παραγωγική και εποικοδομητική συζήτηση στο Eurogroup της Δευτέρας, αλλά όχι επίτευξη οριστικής συμφωνίας.

Δεν θεωρώ πως είναι πιθανή η επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 11ης Μαΐου, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον επίτροπο.

Ο Γ. Βαρουφάκης αναχώρησε από τις Βρυξέλλες προκειμένου να επιστρέψει στο Παρίσι, όπου βρισκόταν το πρωί.

Το πρωί ο υπουργός συναντήθηκε με τον Γάλλο ομόλογό του M. Σαπέν, ενώ το βράδυ στη γαλλική πρωτεύουσα θα έχει συνάντηση και με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας, Ε. Μακρόν.

Οι επαφές του Γ. Βαρουφάκη θα συνεχιστούν και το επόμενο διήμερο, με στόχο να προετοιμάσει το έδαφος για το Eurogroup της Δευτέρας.

Αύριο 06/05 ο Γ. Βαρουφάκης θα μεταβεί στη Ρώμη όπου και θα συναντήσει τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Π. Κ. Πάντοαν.

Την Παρασκευή θα βρεθεί στη Μαδρίτη για να συναντήσει και τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών, Λ. Ντε Γκίντος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα