EE: Στόχοι για εξοικονόμηση 2 δισ. από τη μεταρρύθμιση του τελωνειακού πλαισίου

EE: Στόχοι για εξοικονόμηση 2 δισ. από τη μεταρρύθμιση του τελωνειακού πλαισίου
Συνοριακός σταθμός Προμαχώνας - Κούλατα Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Το νέο hub θα αντικαταστήσει τα ηλεκτρονικά συστήματα όλων των χωρών - μελών της ΕΕ, εξοικονομώντας τους περί τα 2 δισ. τον χρόνο σε λειτουργικά κόστη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε πρόταση για συνολική μεταρρύθμιση του τελωνειακού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να εισαχθούν σε αυτό συστήματα με χρήση βάσεων δεδομένων τα οποία θα απλοποιήσουν τις διαδικασίες για τους εμπόρους.

Η πρόταση της Κομισιόν θα ευθυγραμμίσει και θα απλοποιήσει τις απαιτήσεις για τους εμπόρους, μειώνοντας τον χρόνο που χρειάζεται για τις διαδικασίες εισαγωγών, δημιουργώντας ένα ενιαίο σύστημα για όλη την ΕΕ και διευκολύνοντας την επαναχρησιμοποίηση δεδομένων.

Σύμφωνα με την πρόταση, θα δημιουργηθεί μια νέα Τελωνειακή Αρχή της ΕΕ, η οποία θα εποπτεύει τα δεδομένα της νέας βάσης, καθώς και ένα και μόνο online portal όπου οι εισαγωγείς θα μπορούν να συνδέονται για να εισάγουν τις πληροφορίες για τα προϊόντα τους και τις εφοδιαστικές τους αλυσίδες.

Το νέο hub θα αντικαταστήσει τα ηλεκτρονικά συστήματα όλων των χωρών – μελών της ΕΕ, εξοικονομώντας τους περί τα 2 δισ. τον χρόνο σε λειτουργικά κόστη. Επιπλέον, η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιηθεί για να προβλέπει προβλήματα, πριν ακόμη τα αγαθά αποσταλούν στο μπλοκ των 27 χωρών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα