ΕΕΤ: Χρηματοδότηση της αντιπλημμυρικής μελέτης στον Θεσσαλικό Κάμπο

Διαβάζεται σε 1'
ΕΕΤ: Χρηματοδότηση της αντιπλημμυρικής μελέτης στον Θεσσαλικό Κάμπο
Καταστροφές από πλημμύρα που προκάλεσε ισχυρή βροχόπτωση κατα την διάρκεια της κακοκαιρίας Elias, Βόλος, 28 Σεπτεμβρίου 2023. SOOC Alexandros Alamaniotis

Η πρώτη δράση που χρηματοδοτείται από τις 4 συστημικές τράπεζες, στο πλαίσιο της δέσμευσής τους να συνδράμουν με το ποσό των 50.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση των φυσικών καταστροφών που έπληξαν την περιοχή της Θεσσαλίας.

Την εκπόνηση μελέτης για τα μέτρα αποκατάστασης και αναβάθμισης του δικτύου αρδευτικών και αντιπλημμυρικών έργων στο Θεσσαλικό Κάμπο χρηματοδοτούν, μετά από αίτημα της ελληνικής Πολιτείας, οι Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της δέσμευσής τους να συνδράμουν την περιοχή της Θεσσαλίας που επλήγη από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ανάδοχος της μελέτης, που έχει ως στόχο τον πλήρη εκσυγχρονισμό του δικτύου άρδευσης και την αντιπλημμυρική θωράκιση του Θεσσαλικού Κάμπου είναι εξειδικευμένη εταιρεία του εξωτερικού, επιλεγείσα από την ελληνική κυβέρνηση.

Η εν λόγω μελέτη είναι η πρώτη δράση που χρηματοδοτείται από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, μέλη της Ελληνικής ΄Ένωσης Τραπεζών, στο πλαίσιο της δέσμευσής τους να συνδράμουν με το ποσό των 50.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση των φυσικών καταστροφών που έπληξαν την περιοχή της Θεσσαλίας.

Οι δωρήτριες Τράπεζες, σύμφωνα και με την από 13 Σεπτεμβρίου 2023 ανακοίνωση, δεσμεύονται να ανταποκριθούν σε αντίστοιχα αιτήματα για την ανοικοδόμηση και αναβάθμιση των υποδομών στην πληγείσα περιοχή της Θεσσαλίας, με στόχο την ταχεία αποκατάσταση της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας και την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα