Έκλεισε πριν καλά – καλά ανοίξει στη Στερεά το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ»

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου EUROKINISSI

Σε αναμονή όσες αιτήσεις κατατέθηκαν μετά το μεσημέρι της Δευτέρας

Αν τα προβλήματα όταν πρωτοξεκίνησε το πολυαναμενόμενο «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» ήταν τεχνικά, στην πορεία αποδείχτηκε ότι ήταν στο γενικότερο σχεδιασμό και στο ποσό που δεσμεύθηκε για ένα τόσο σημαντικό πρόγραμμα.

Έτσι τα 12,3 περίπου εκατομμύρια που προβλέπονταν για τη Στερεά Ελλάδα εξαντλήθηκαν μέσα σε τέσσερις ώρες και 10 λεπτά κι όσες αιτήσεις καταχωρίσθηκαν μετά τις 12:10 μμ. έπαιρναν τον χαρακτηρισμό «επιλαχούσα»!

Η ζήτηση σε σχέση με τις προηγούμενες περιφέρειες ξεπέρασε κάθε υπολογισμό και μόνο η Δυτική Μακεδονία είχε να παρουσιάσει ανάλογη απορρόφηση (με το μισό ποσό όμως).

Δυστυχώς οι υπεύθυνοι δεν υπολόγισαν ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν σε αναμονή για δύο περίπου χρόνια, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να συσσωρευτούν πολλές ανάγκες στα Ελληνικά νοικοκυριά που έσπευσαν να το εκμεταλλευτούν.

Μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας δεν υπήρξε κάποια διευκρινιστική από το υπουργείο τόσο για τα στατιστικά της πρεμιέρας στις Περιφέρειες Δυτική Μακεδονία, Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα, Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη, όσο για πιθανή περαιτέρω αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. Σημειώνουμε ότι η νεότερη πρόβλεψη του 1 δισεκατομμυρίου αφορά και την ιδιωτική συμμετοχή που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι κάτω από 30%.

Σημειώνουμε τέλος ότι από Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου, ανοίγει η πλατφόρμα για Αττική και Νότιο Αιγαίο.

Πηγή: 

Lamiareport

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εξοικονόμηση κατ' οίκον: Σήμερα η υποβολή αιτήσεων για έξι Περιφέρειες

SHARE:

24Media Network