Εκλογές ΟΤΟΕ: Πρώτη παράταξη η ΔΗΣΥΕ

Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Σταύρος Κούκος
Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Σταύρος Κούκος EUROKINISSI

Την πρώτη θέση στις εκλογές της ΟΤΟΕ, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, έλαβε η παράταξη της ΔΗΣΥΕ, με επικεφαλής τον νυν πρόεδρο Σταύρο Κούκο.

Η Δημοκρατική Συνδικαλιστική Ενότητα «ΔΗ.ΣΥ.Ε- Συνεργαζόμενοι» πήρε 37% και ήρθε πρώτη, με 28 έδρες στις εκλογές της ΟΤΟΕ.

Η Συνδικαλιστική Δημοκρατική Συμμαχία «ΣΥ.ΔΗ.ΣΥ», συγκέντρωσε ποσοστό 20,81% με 21 έδρες. Στις επόμενες θέσεις ήρθαν κατά σειρά, η Νέα Πορεία με 8, 87%, η Συνδικαλιστική Πρωτοπορία με 5,11%,  η Ριζοσπαστική Παρέμβαση στην ΟΤΟΕ με 3,58%, το Αγωνιστικό Μέτωπο με ποσοστό 3,24%, το Συνδικαλιστικό Δίκτυο Εργαζομένων στις Τράπεζες, με 2,9%, η Αγωνιστική Συνεργασία στην ΟΤΟΕ με 1,19% και οι Επιστημονικοί Σύλλογοι Τραπεζών με 1,02%.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΣΥΕ τονίζει:

ADVERTISING

«Η δύναμη που εξασφάλισε η ΔΗΣΥΕ στη νέα ηγεσία της ΟΤΟΕ δημιουργεί ελπίδες για τη πορεία του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων που θα διασφαλίσει ακόμα περισσότερο την εργασία και τα δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων στη νέα εποχή. Ταυτόχρονα, αυξάνει τις δυνατότητες του κλάδου για μια μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική παρέμβαση και σε πολιτικό επίπεδο προκειμένου οι Τράπεζες να υποχρεωθούν σε έναν πραγματικά ενεργό και εποικοδομητικό ρόλο για τη στήριξη της πραγματική οικονομίας και των κοινωνικών αναγκών» τονίζει η ΔΗΣΥΕ και καταλήγει: «Η ΔΗΣΥΕ είναι εδώ δυνατή, αποφασιστική και έτοιμη να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες που θα χρειαστούν. Να συνεργαστεί με όλες εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν πραγματικά η επόμενη μέρα να είναι η αφετηρία της οριστικής απαλλαγής από τις μνημονιακές πολιτικές στην οικονομία, στην κοινωνία, στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στις πραγματικές ανάγκες του τόπου».

SHARE:

24Media Network