Έκοψε τα δεσμά με το Δημόσιο η Eurobank

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Πλήρως ανεξάρτητη πλέον, ιδιωτικοποιημένη απόλυτα από καιρό, η Τράπεζα συνεχίζει την αυτόνομη πορεία της , κλείνοντας μια τελευταία εκκρεμότητα

Έκλεισε τους λογαριασμούς της με το Δημόσιο η Eurobank, εγκαταλείποντας πλέον την κρατική συμμετοχή από το πακέτο στήριξης. Η Τράπεζα, ανεξάρτητη πλεόν και ιδιωτικοποιημένη από καιρό , με βασικό επενδυτή την καναδική Fairfax, προχώρησε στην αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών του ελληνικού Δημοσίου.

Η εξαγορά των προνομιούχων μετοχών ήταν μία τελευταία εκκρεμότητα για τη  Eurobank η οποία ήθελε πλέον να κόψει κάθε δεσμό με το κράτος. Ετσι, η ολοκλήρωση της πλήρους εξαγοράς των προνομιούχων άνευ ψήφου μετοχών της, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, ήταν το τελευταίο βήμα για την πλήρη ανεξαρτητοποίησή της.

ADVERTISING

Ειδικότερα, η Τράπεζα ανακοίνωσε ότι με σύμβουλο της Deutsche Bank,προχώρησε στην εξαγορά τίτλων ονομαστικής αξίας 950 εκατ ευρώ, συναλλαγή η οποία έγινε κατά ένα τμήμα με μετρητά.

Η ανακοίνωση

«Η Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. (“Eurobank”) ανακοινώνει την ολοκλήρωση της πλήρους εξαγοράς του συνόλου των προνομιούχων άνευ ψήφου μετοχών της, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικής ονομαστικής €950.125.000 σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην παράγραφο 1α του άρθρου 1 του Ν. 3723/2008 όπως ισχύει και στην απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των κοινών μετόχων της 3.11.2017.

Η εξαγορά πραγματοποιήθηκε εν μέρει με μετρητά κι εν μέρει με παράδοση κεφαλαιακών μέσων της κατηγορίας 2 ύψους €950.000.000 κατά τον κανονισμό 575/2013.

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος της Eurobank για την εξαγορά ήταν η Deutsche Bank.»

(Φωτογραφία: Sooc)

SHARE:

24Media Network