Εκταμίευση των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση βλέπουν στην ευρωζώνη

According to leaked information some 25 European Banks had failed the health check of the European Central Bank. These banks will have until November 10 to fill in capital shortfalls. The same info states that Greece has two of it's major Banks failing the stress test. The actual report is due on Sunday, October 26. In Athens, on Oct. 25, 2014 /   , 25        .      .    26 . , 25 , 2014
According to leaked information some 25 European Banks had failed the health check of the European Central Bank. These banks will have until November 10 to fill in capital shortfalls. The same info states that Greece has two of it's major Banks failing the stress test. The actual report is due on Sunday, October 26. In Athens, on Oct. 25, 2014 / , 25 . . 26 . , 25 , 2014 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Με τις μεταρρυθμίσεις του τραπεζικού κλάδου, τα πιστωτικά ιδρύματα θα λάβουν 10 δισ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 15 δισ. ευρώ θα είναι διαθέσιμα μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου “πακέτου” μεταρρυθμίσεων

Σωτήρια απόφαση για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τη χώρα θα μπορούσε να αποτελέσει ο διαχωρισμός των μεταρρυθμίσεων του χρηματοπιστωτικού τομέα από την πρώτη αξιολόγηση. Αξιωματούχος της Ευρωζώνης μιλώντας στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, είπε ότι υπάρχει αυτός ο σχεδιασμός και τόνισε πως με αυτόν τον τρόπο θα απελευθερωθούν τα 10 δισ. ευρώ με την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Επιπλέον, αξιωματούχοι της Ευρωζώνης τόνισαν ότι η χώρα μας πιθανότατα, έως τις 15 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που αφορούν τις προϋποθέσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και σχετίζονται μόνο με τις μεταρρυθμίσεις του κλάδου, τονίζει ο δημοσιογράφος του Reuters.

Διαχωρίζουν ωστόσο ότι, τα κεφάλαια που θα μπορούσαν να λάβουν οι τράπεζες έχοντας ολοκληρώσει τις απαιτούμενες ενέργειες για τον τραπεζικό κλάδο, αντιστοιχούν σε 10 δισ. ευρώ, από το σύνολο των 25 δισ. ευρώ του “πακέτου” κεφαλαίων που έχει μοναδικό σκοπό τη στήριξη των 4 πιστωτικών ιδρυμάτων. Εφόσον κριθεί απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν επιπλέον κεφάλαια -το οποίο θα φανεί μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων αντοχής (stress test)-, τότε οι τράπεζες θα μπορούσαν να πάρουν από τα υπόλοιπα 15 δισ. ευρώ μόνο εαν η ελληνική κυβέρνηση υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα που προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Αποφάσισαν, δηλαδή να διαχωρίσουν τις μεταρρυθμίσεις και τα προαπαιτούμενα που πρέπει να εκπληρώσει η χώρα, σε αυτά που πρέπει να γίνουν για να λάβει η χώρα τα υπολειπόμενα 3 δισ. ευρώ της πρώτης δόσης και τα επιπλέον 15 δισ. της ανακεφαλαιοποίησης.

Για τα πρώτα 10 δισ. ευρώ η χώρα θα πρέπει να υλοποιήσει 48 προαπαιτούμενες δράσεις και νόμους έως τα μέσα Οκτωβρίου για να λάβει τα 2 από τα 3 δισ. ευρώ, είπαν οι αξιωματούχοι. Το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ, καθώς και τα 15 δισ. ευρώ για τις τράπεζες θα είναι διαθέσιμα μετά την υλοποίηση του δεύτερου “πακέτου” μεταρρυθμίσεων.

Φωτό: Sooc.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέες αλλαγές στα capital controls

Σε γρήγορη έξοδο στις αγορές στοχεύει η κυβέρνηση

SHARE:

24Media Network