Ελεύθερη πτώση στις τιμές των ενοικίων

Ελεύθερη πτώση στις τιμές των ενοικίων
ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Δραματική η κατάσταση στην αγορά ακινήτων. Πόσο έχουν πέσει οι τιμές στις συνοικίες της Αθήνας σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά

Ραγδαία πτώση παρουσιάζουν οι τιμές των ενοικίων σε επαγγελματικές στέγες και διαμερίσματα σε όλη την Ελλάδα.

Η οικονομική κρίση και η εκτόξευση της ανεργίας, έχουν προκαλέσει μείωση της ζήτησης, με αποτέλεσμα την πτώση των τιμών μέχρι και 50% και των καταστημάτων έως 45%.

Στην Αθήνα καταγράφεται πτώση τιμών έως 50%, λόγω της υπεροπροσφοράς σπιτιών, της μείωσης των εισοδημάτων, αλλά και λόγω του ότι πολλοί γίνονται κακοπληρωτές και φεσώνουν τους ιδιοκτήτες.

Σύμφωνα με το “Έθνος”, πολλοί ιδιοκτήτες πάγωσαν τις εξώσεις, ελπίζοντας να εισπράξουν καθυστερούμενα νοίκια και να μπορέσουν να πληρώσουν το χαράτσι.

Άσχημη είναι οι κατάσταση και στα Βόρεια Προάστια, καθώς μεγάλα ακίνητα παραμένουν άδεια λόγω του ότι υψηλόβαθμα στελέχη έχασαν τη δουλειά τους.

Στα ανατολικά προάστια το κόστος ενοικίασης από 4,5 έως 6,3 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο το 201 έχει υποχωρήσει στα 4 και 5,8 ευρώ αντίστοιχα.

Στις δυτικές συνοικίες, από 5 ευρώ και 6,5 ευρώ το τ.μ. το 2011 έχει πέσει στα 4,5 έως 6 ευρώ.

Στα νότια προάστια οι τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο σημείωσαν μικρή πτώση από τα 12 στα 11 ευρώ, ενώ στο κέντρο της Αθήνας τα μισθώματα διαμορφώνονται στα 15 ευρώ από 18 που ήταν πέρσι και στα μικρότερα διαμερίσματα στα 6 ευρώ από 9 το 2011.

‘Οπως αναφέρει η εφημερίδα, η εικόνα στην Αθήνα είναι αποκαρδιωτική, με τα παζάρια να είναι σκληρά, καθώς όσοι (ελάχιστοι) έχουν ρευστό, μπορούν να νοικιάζουν σε εξευτελιστικές τιμές, λόγω της ανάγκης των ιδιοκτητών.

Μεσίτες τονίζουν ότι η επαγγελματική στέγη θα δεχθεί ισχυρά πλήγματα και το 2013, λόγω της περιστολής δαπανών, αλλά και του ότι οι τράπεζες, βασικός πελάτης ακινήτων, βγαίνει σταδιακά από την αγορά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα