Ελληνική ανάκαμψη ‘βλέπουν’ οι Βρυξέλλες

Ελληνική ανάκαμψη ‘βλέπουν’ οι Βρυξέλλες

"Δεν θα έλεγα ότι τα τραπεζικά θέματα είναι αυτά που επείγουν περισσότερο στην τρίτη αξιολόγηση" τονίζει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις

“Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, η Ελλάδα επανέρχεται σε ρυθμούς ανάπτυξης και σταθερότητας στον τραπεζικό τομέα. Σύντομα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει την πρόταση της επιτροπής για έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος”, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Ντομπρόφσκις.

Στο πλαίσιο παρουσίασης της πρότασης της Κομισιόν για την πιο ισχυρή εποπτεία των αγορών της ΕΕ, ο Βάλντις Ντομπρόφσκις ρωτήθηκε για την θέση της επιτροπής στο αίτημα του ΔΝΤ για αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών.

“Η Ελλάδα είναι καθ’ οδόν να πετύχει τους στόχους της για φέτος, που είναι το 1,75% του ΑΕΠ και είναι σημαντικό να πετύχει το 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος το επόμενο έτος. Αυτό αποτελεί σημαντικό θέμα στο πλαίσιο τρίτης αξιολόγησης. Δεν θα έλεγα ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν τραπεζικά θέματα που πιέζουν περισσότερο.

Η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει βέβαια το θέμα των κόκκινων δανείων, όπως άλλωστε και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πρέπει να αναπτύξουμε μια ευρωπαϊκή στρατηγική για το πώς προχωρήσουμε με το συγκεκριμένο θέμα”, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν. “Δεν θα έλεγα ότι τα τραπεζικά θέματα είναι αυτά που επείγουν περισσότερο στην τρίτη αξιολόγηση”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα