Ελληνικό: Υπεγράφη το μνημόνιο κατανόησης

Ελληνικό: Υπεγράφη το μνημόνιο κατανόησης

Κλείνει μία από τις εκκρεμότητες της αξιολόγησης για την καταβολή της δόσης. Εντός της ημέρας αναμένεται να κλείσει και το θέμα της μεταβίβασης του 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ μετά τη διαβούλευση με τη Deutsche Telekom

Υπογράφηκε πριν από λίγο το μνημόνιο συνεργασία και συναντίληψης μεταξύ του δημοσίου με την κοινοπραξίας Global Investment Group στην οποία εκτός από τη Lamda Development συμμετέχουν η εταιρεία Al Maabar, η οποία έχει την έδρα της στο Άμπου Ντάμπι και η κινεζική εταιρεία Fosun για το αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Το μνημόνιο θα αποτελέσει ένα ενδιάμεσο στάδιο της τελικής συμφωνίας με τα δύο μέρη να αποδέχονται ποια επιμέρους σημεία θα αλλάξουν από την αρχική σύμβαση του 2014 Με το μνημόνιο αυτό κλείσει το πιο σοβαρό από τα προαπαιτούμενα που ανέκυψαν κατά την χθεσινή συνεδρίαση του EWG και είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της έγκρισης της δόσης των 7,5 δις.

Εντός της ημέρας αναμένεται να κλείσει και το θέμα της μεταβίβασης του 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ μετά την διαβούλευση που προηγήθηκε με τον μεγαλύτερο μέτοχο του Οργανισμού την Deutsche Telekom.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα