ΕΜΣ: Στις 27 Μαρτίου η απόφαση για τη δόση

ΕΜΣ: Στις 27 Μαρτίου η απόφαση για τη δόση

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα εξετάσει επίσης την έγκριση της τροποποίησης της συμφωνίας Οικονομικής Βοήθειας για την Ελλάδα

Στις 27 Μαρτίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης θα εξετάσει την έγκριση της δόσης ύψους 6,7 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

Επίσης, ο ΕΜΣ προτείνει την τροποποίηση του κειμένου συνεργασίας με την Ελλάδα, έτσι ώστε το Υπερταμείο να γίνει συμβαλλόμενο μέρος της συμφωνίας.

Η δόση συμπεριλαμβάνει την πρώτη υποδόση ύψους € 5,7 δισ. για τις ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους, εκκαθάρισης καθυστερούμενων οφειλών και το «μαξιλαράκι». Πριν από το Διοικητικό Συμβούλιο, το ανώτατο Συμβούλιο του ΕΜΣ έχει εγκρίνει το συμπληρωματικό μνημόνιο συμφωνίας με την Ελλάδα στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος ΕΜΣ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα εξετάσει επίσης την έγκριση της τροποποίησης της συμφωνίας Οικονομικής Βοήθειας για την Ελλάδα. Η προτεινόμενη τροποποίηση προβλέπει η «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.» να γίνει συμβαλλόμενο μέρος της συμφωνίας και να αναλάβει διάφορες υποχρεώσεις του, όπως προβλέπεται από την αρχή του προγράμματος.

Σε αναλυτικό κείμενο που συνοδεύει την ατζέντα της 27ης Μαρτίου, οι ειδικοί του ΕΜΣ εξηγούν το σκεπτικό πίσω από το οποίο ζητούν την μετατροπή αυτή.

SHARE:

24Media Network