Εντυπωσιακό ξεκίνημα για την 4η Διεθνή Εκθεση Τουρισμού, Greek Tourism Expo 2017

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για την 4η Διεθνή Εκθεση Τουρισμού, Greek Tourism Expo 2017

Περισσότεροι από 2.000 επισκέπτες στην 1η ημέρα της κορυφαίας έκθεσης Τουρισμού της Αθήνας, με πάνω από 5.000 Β2Β συναντήσεις με τους 150 Hosted Buyers από 40 και πλέον χώρες

Καλύτερη από ποτέ, με εκθέτες που καλύπτουν όλους τους τομείς του Ελληνικού Τουρισμού, άνοιξε χθες τις πύλες της η 4η Διεθνής Εκθεση Τουρισμού Greek Tourism Expo 2017, η οποία θα λειτουργεί στο Metropolitan Expo του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών μέχρι και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου.

Η 1η ημέρα ξεκίνησε εντυπωσιακά με την Ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, με θέμα το Νέο Χωροταξικό, που αποτελεί θεμέλιο λίθο της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

Εξίσου δυναμική ήταν η παρουσίαση του προγράμματος πιστοποίησης Boutique Hotel του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που θέτει νέα δεδομένα στην κατηγοριοποίηση των ελληνικών ξενοδοχείων και που από την προσεχή Δευτέρα τίθεται σε λειτουργία.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για την 4η Διεθνή Εκθεση Τουρισμού, Greek Tourism Expo 2017

Την έκθεση εγκαινίασε το πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Χαράλαμπος Καρίμαλης, ο οποίος επισήμανε την συμβολή του ΕΟΤ μέσω του σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού, στην ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού. Τόνισε δε για τις ενέργειες προβολής της χώρας μας διεθνώς, την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, τον προσανατολισμό για τουρισμό 365 ημέρες, ενώ αναφέρθηκε και στα «εργαλεία» με τα οποία επιτυγχάνεται η σύγχρονη προβολή της Ελλάδας.

Ο Χριστόφορος Παπαδιώτης, διοργανωτής της Greek Tourism Expo, ευχαρίστησε τους εκθέτες που στηρίζουν εδώ και 4 χρόνια την προσπάθεια ανάδειξης του Ελληνικού Τουρισμού, καλοσώρισε τους επίσημους προσκεκλημένους και έδωσε τον λόγο στον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μόραλη, ο οποίος αναφέρθηκε στην παρουσία του Δήμου στην έκθεση. Συγκεκριμένα τόνισε ότι στο νέο σχεδιασμό του Δήμου είναι η τουριστική αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της πόλης, η οποία το 2021 θα διαθέτει, πέραν του μεγαλύτερου λιμένα της χώρας, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τρένο. Την τελετή των εγκαινίων πλαισίωσε μουσικά η φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά, με γνωστά μουσικά κομμάτια, όπως τα κλασικά «παιδιά ου Πειραιά».

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στη συμμετοχή του Δήμου Φυλής στην έκθεση, ενός Δήμου που κάνει στροφή στον τουρισμό, όντας 11 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας.

Εξαιρετική η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με το μεγαλύτερο περίπτερο στην έκθεση.

Ωστόσο, εντυπωσίασε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με ένα περίπτερο που αφενός αναδείκνυε τις ομορφιές της περιοχής και αφετέρου τη γαστρονομία της. Μάλιστα η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Ντίνα Νικολάκου, πέραν του χαιρετισμού που απηύθυνε στα εγκαίνια, επισημαίνοντας την σταθερή παρουσία της Περιφέρειας στα μεγάλα τουριστικά γεγονότα, εντός και εκτός Ελλάδας, ήταν αυτή που ανέλαβε με διαδραστικό τρόπο να παρουσιάσει τις γαστρονομικές προτάσεις των μαγείρων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία ήταν και η μόνη στην Greek Tourism Expo, που προσέφερε τέτοια εδέσματα.

Διόλου ευκαταφρόνητη ήταν και η παρουσία των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Βορείου Αιγαίου, που παρουσίασαν τις ομορφιές των τόπων του, μοιράζοντας φυλλάδια με όλα.

Παρόντες και οι αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού Δυτικής Ελλάδος, Κωνσταντίνος Καρπέτας, Ιονίων Νήσων Σπύρος Γαλιατσάτος και Βορείου Αιγαίου Αγγελική Σαραντινού.

Η έκθεση σήμερα και αύριο Κυριακή θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.

SHARE:

24Media Network