Επαρκές πετρέλαιο

Επαρκές πετρέλαιο

Την τροφοδοσία της παγκόσμιας αγοράς με επαρκή και αξιόπιστο τρόπο, υπόσχεται ο ΟΠΕΚ μετά την σύνοδο κορυφής στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας

“Ο ΟΠΕΚ δεσμεύεται να συνεχίσει την τροφοδοσία της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου με τρόπο “επαρκή και αξιόπιστο”, σύμφωνα με το κείμενο του τελικού ανακοινωθέντος της συνόδου κορυφής του Οργανισμού που πραγματοποιείται στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

“Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την τροφοδοσία της αγοράς πετρελαίου με τρόπο που θα είναι επαρκής και αξιόπιστος, ώστε να ανταποκριθούμε στις παγκόσμιες ανάγκες”, αναφέρει το κείμενο, το οποίο θα ανακοινωθεί επίσημα κατά τη λήξη των εργασιών της συνόδου κορυφής.

 Στο ίδιο κείμενο, το οποίο δεν αναφέρεται ρητά στο θέμα των τιμών του πετρελαίου, που αγγίζουν επίπεδα ρεκόρ, οι 13 χώρες μέλη του Οργανισμού υπογραμμίζουν την σημασία της παγκόσμιας ειρήνης για τη σταθερότητα των ενεργειακών αγορών και για τις επενδύσεις στον τομέα αυτόν.

 Σχετικά με το περιβάλλον, ο ΟΠΕΚ τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης των τεχνολογιών του “καθαρού πετρελαίου” και ιδιαίτερα εκείνης που συνίσταται στον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (Co2) που εκλύεται με την καύση των υδρογονανθράκων.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα