Επενδύσεις στην Ελλάδα σχεδιάζουν τα ΗΑΕ

Επενδύσεις στην Ελλάδα σχεδιάζουν τα ΗΑΕ

Συνάντηση του Ν. Μηταράκη με τον υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Σε ποιους τομείς ενδιαφέρονται να επενδύσουν. Ποια είναι τα τελευταία εμπόδια

Ενέργεια, φυσικό αέριο, αγορά ακινήτων (real estate), τρόφιμα και τουρισμός συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Εκτός από τις ιδιωτικές επενδύσεις, ενδιαφέρον υπάρχει και για τις ενεργειακές ιδιωτικοποιήσεις (ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ), αλλά και για το Αναπτυξιακό Ταμείο.

Αυτά προέκυψαν από τη συνάντηση που είχε Πέμπτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, με αντιπροσωπεία της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, επικεφαλής της οποίας ήταν ο υπουργός Επικρατείας δρ Soultan Al Jabe, ενώ ιδιαίτερα για το Αναπτυξιακό Ταμείο ζήτησαν να ωριμάσει η ιδέα και εστίασαν το ενδιαφέρον τους στη διαχείριση του.

Μετά τη συνάντηση ο δρ Soultan Al Jaber τόνισε ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα σταθεροποιείται, η συγκυρία είναι πολύ καλή και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών είναι σε εξαιρετικό επίπεδο.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για αρκετούς τομείς της ελληνικής οικονομίας και συγκεκριμένα για τον τουρισμό όσον αφορά ξενοδοχειακές μονάδες, μαρίνες, real estate, και ιδιαίτερα στην ενέργεια και το φυσικό αέριο.

"Φαίνεται ότι τα προβλήματα του παρελθόντος για επενδύσεις ξεπερνιούνται" τόνισε.

Τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά

Πάντως, σε εκκρεμότητα εξακολουθούν να βρίσκονται η αποφυγή της διπλής φορολόγησης και η προστασία των επενδύσεων.

Και τα δύο θέματα αναμένεται να διευθετηθούν άμεσα με διακρατικές συμφωνίες, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ήδη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έχει υπογράψει την απόφαση για την αποφυγή της διπλής φορολόγησης η οποία θα πρέπει κυρωθεί από τη Βουλή, ενώ σχετικά με την προστασία των επενδύσεων έχει αποσταλεί προσχέδιο από την ελληνική κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από την οποία αναμένεται απάντηση στις 20 Σεπτεμβρίου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network