"Έπεσαν κεφάλια" στο διοικητικό συμβούλιο του ΚΑΠΕ λόγω μη εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου

"Έπεσαν κεφάλια" στο διοικητικό συμβούλιο του ΚΑΠΕ λόγω μη εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου

Ξηλώθηκε η διοίκηση του ΚΑΠΕ λόγω μη εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου

Η καρατόμηση της διοίκησης του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι μόνο η αρχή. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα υπάρξει δυναμική συνέχεια και όπου διαπιστώνεται ότι δεν εφαρμόζεται το ενιαίο μισθολόγιο θα πέφτουν κεφάλια. Υπό έλεγχο τελούν ήδη 150 φορείς, όπου είτε δεν εφαρμόζεται το ενιαίο μισθολόγιο είτε έχουν αυξηθεί τα διευθυντικά στελέχη ώστε να αναπληρώνονται οι απώλειες από επιδόματα.

Ο YΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης αποφάσισε να μην προχωρήσει σε ανανέωση της θητείας του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΑΠΕ, επειδή, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, δεν συμμορφώθηκαν με τις συστάσεις τους.

Κατά τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, η απόφαση αυτή πάρθηκε τώρα εν όψει της επιστροφής της Τρόικας αύριο, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ, και επειδή η αποκάλυψη της εκτεταμένης μη εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου είναι ένα από τα βασικά σημεία τριβής στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ αναφέρονται τα εξής:

«Τη μη ανανέωση της θητείας του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), αποφάσισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, διότι παρά τις επανειλημμένες συστάσεις τόσο από το ΥΠΕΚΑ όσο και από το Υπουργείο Οικονομικών για την τήρηση της δημοσιονομικής πολιτικής, ο εν λόγω Φορέας ουδέποτε ανταποκρίθηκε στην απαραίτητη και υποχρεωτική προσαρμογή του μισθολογικού καθεστώτος των εργαζομένων.

Η νέα σύνθεση του ΔΣ θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.»

πηγή: aftodioikisi.gr

SHARE:

24Media Network