Έρχεται το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ

Έρχεται το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ

Μετά το χαρτονόμισμα των 5 ευρώ, σειρά παίρνει το αντίστοιχο των 10 ευρώ. Τα αποκαλυπτήρια του ανανεωμένου τραπεζογραμματίου της σειράς "Ευρώπη" θα γίνουν τον ερχόμενο Ιανουάριο και θα τεθεί σε κυκλοφορία εντός του 2014

Προ των πυλών είναι το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ, η επίσημη παρουσίαση του οποίου θα γίνει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 13 Ιανουαρίου 2014 ενώ θα τεθεί σε κυκλοφορία εντός του επόμενου έτους.

Το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ παίρνει τη σκυτάλη από αυτό των 5 ευρώ, το οποίο βγήκε σε κυκλοφορία τον προηγούμενο Μάιο ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του νέου χαρτονομίσματος των 20 ευρώ.

Τα ανανεωμένα χαρτονομίσματα με την ονομασία "Ευρώπη" εκδίδονται 10 και πλέον χρόνια μετά από την εισαγωγή του ευρώ. Στο ολόγραμμα και το υδατογράφημα των νέων χαρτονομισμάτων απεικονίζεται προσωπογραφία της Ευρώπης, μορφή της ελληνικής μυθολογίας από την οποία πήρε το όνομα της η ήπειρος.

Η γνησιότητα όλων των χαρτονομισμάτων μπορεί να εξακριβωθεί εύκολα με τη μέθοδο των τριών ελέγχων, δηλαδή με την αφή, τον οπτικό έλεγχο και την εξέταση υπό γωνία.

(Με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network