Αφαίμαξη μισθών από τον Ιούνιο

Αφαίμαξη μισθών από τον Ιούνιο

Αναπροσαρμογή προς τα κάτω στα ειδικά μισθολόγια τον Ιούνιο. Αναζητούνται 325 εκατομμύρια ευρώ για να διασωθούν οι επικουρικές

Με μείωση αποδοχών της τάξεως του 10%, όπως υπολογίζει η κυβέρνηση, θα βρεθούν αντιμέτωποι  γιατροί, δικαστές, διπλωμάτες, πανεπιστημιακοί και ένστολοι τον Ιούνιο.

Το μέτρο περικοπής των ειδικών μισθολογίων, όπως επισημαίνουν “Τα Νέα”, έχει ως στόχο την εξοικονόμηση 110 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ποσό αυτό θα έρθει να καλύψει μέρος της “τρύπας” των 325 εκατομμυρίων ευρώ που πρέπει να βρει η χώρα προκειμένου να διασωθούν οι επικουρικές συντάξεις.

Η κυβέρνηση επισπεύδει τον αρχικό σχεδιασμό για περικοπή των αμοιβών στα ειδικά μισθολόγια τον Σεπτέμβριο, μετά και την ολιγοήμερη προθεσμία που έλαβε προκειμένου να εξευρεθούν τα 325 εκατομμύρια ευρώ.

Εκτός από τα 110 εκατομμύρια ευρώ εξετάστηκε η δυνατότητα να περικοπούν 50 εκατομμύρια ευρώ από τις επενδύσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα υπόλοιπα να περικοπούν από τις αμυντικές δαπάνες. Τα ποσά και από που θα εξευρεθούν δεν έχει μέχρι στιγμής οριστικοποιηθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα