Απούσα η ΓΣΕΕ από τη διαβούλευση για τον κατώτατο μισθό-ερωτηματικά στο Υπουργείο Εργασίας

Απούσα η ΓΣΕΕ από τη διαβούλευση για τον κατώτατο μισθό-ερωτηματικά στο Υπουργείο Εργασίας
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΥ Eurokinissi

Γιατί το Υπουργείο Εργασίας απορεί με τη στάση της Γενικής Συνομοσπονδίας και τι απαντούν από την ΓΣΕΕ για την απόφασή τους να απέχουν.

Ερωτηματικά στο υπουργείο εργασίας έχει προκαλέσει η απόφαση της ΓΣΕΕ να μην συμμετάσχει στην προφορική διαβούλευση για τον κατώτατο μισθό που αρχίζει την Παρασκευή.

Πηγές του υπουργείου έκαναν λόγο στο news247 για υποκρισία από την πλευρά της γενικής συνομοσπονδίας τονίζοντας την ίδια ώρα ότι η παρουσία της είναι απαραίτητη για το συμφέρον των εργαζόμενων.

Από την πλευρά στην ΓΣΕΕ έλεγαν ότι “δεν έχουμε κανένα λόγο να πάμε σε μία συνάντηση με δύο υπαλλήλους του υπουργείου και ότι αν αλλάξει κάτι εδώ είμαστε για να το συζητήσουμε”. Συμπλήρωναν δε ότι “με νόμο μάς τα πήραν και με νόμο πρέπει να μάς τα δώσουν πίσω”.

Για το θέμα η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε επισήμως τα εξής: “Την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ να μη συμμετάσχει στην προφορική διαβούλευση των κοινωνικών εταίρων για τον κατώτατο μισθό που έχει οριστεί για αύριο, γνωστοποίησε η Συνομοσπονδία με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Επιτροπής Συντονισμού της Διαβούλευσης, για τον κατώτατο μισθό. Η Συνομοσπονδία, που διαφώνησε τεκμηριωμένα και από την πρώτη στιγμή στη νομοθετική διάταξη του 2013, συνεχίζει να αντιτίθεται στην μετά 5 χρόνια εφαρμογή της.

Στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται και στους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους, η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει τον καθορισμό του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση ως κατάλυση του δικαιώματος των εργαζομένων να διαπραγματεύονται συλλογικά και ελεύθερα, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την επαναφορά της ευθύνης καθορισμού του ύψους του κατώτατου μισθού, μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, στους κοινωνικούς εταίρους”.

Στην προφορική διαβούλευση που θα αρχίσει την Παρασκευή θα πάρουν μέρος ο ΣΕΒ, η ΕΣΕΕ, η ΓΣΕΒΕΕ και ο ΣΕΤΕ, κάτι που σημαίνει ότι η πλευρά των εργαζόμενων δεν θα εκπροσωπηθεί, τουλάχιστον προς το παρόν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα