Ρέππας: "Άρση μονιμότητας και χιλιάδες απολύσεις"

Στιγμιότυπο απο την παρουσίαση του νέου ηλεκτρονικού συστήματος συνταγογράφησης φαρμάκων του ΙΚΑ,σήμερα Τρίτη 16 Μαρτίου 2010 / Υπάλληλοι του οργανισμού (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ)
Στιγμιότυπο απο την παρουσίαση του νέου ηλεκτρονικού συστήματος συνταγογράφησης φαρμάκων του ΙΚΑ,σήμερα Τρίτη 16 Μαρτίου 2010 / Υπάλληλοι του οργανισμού (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ) EUROKINISSI

Δεν αρκέστηκε στην εργασιακή εφεδρεία ο υπουργός Διοικ. Μεταρρύθμισης Δημ. Ρέππας. "Υποσχέθηκε" χιλιάδες απολύσεις στον δημόσιο τομέα και μάλιστα άμεσα. Τέλος στις οργανικές θέσεις

Δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο προαναγγέλλει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ο Δημήτρης Ρέππας τονίζει στη συνέντευξή του ότι σύμφωνα με μελέτες χιλιάδες υπηρεσιακές μονάδες και δεκάδες χιλιάδες οργανικές θέσεις είναι περιττές και πρέπει να καταργηθούν.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η κατάργηση οργανικών θέσεων δεν απαιτεί συνταγματική αναθεώρηση και υπογραμμίζει ότι "η αλλαγή των οργανισμών με κατάργηση δεκάδων χιλιάδων οργανικών θέσεων στο Δημόσιο είναι προ των πυλών".

Παράλληλα, σημειώνει ότι το θέμα της μονιμότητας στο Δημόσιο τίθεται από πολλές πλευρές ενόψει της αναθεώρησης του Συντάγματος μετά το 2013.

Όσον αφορά στην εργασιακή εφεδρεία, ο υπουργός τονίζει ότι αφορά σε 30.000 υπαλλήλους.

Συγκεκριμένα, με τη συνέντευξη σοκ που παρέχει στην εφημερίδα "Τα Νέα" επισημαίνει αναλυτικά ότι:

"Στην Ελλάδα, περίπου 850.000 εργαζόμενοι στον δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στην Αυτοδιοίκηση καλούνται να συμβάλουν στην αναδιάρθρωση του κράτους και των οργανισμών του. Οι απολύσεις πλέον είναι μονόδρομος".

"Συγκυβέρνηση μόνο με πρωτοβουλία της ΝΔ"

Εξηγώντας ότι δεν τίθεται θέμα εκλογών, ο κ. Ρέππας υπαινίσσεται ότι το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης θα μπορούσε να προχωρήσει μόνο με πρωτοβουλία της ΝΔ και παράλληλα τονίζει ότι αν εφαρμοστούν οι κανόνες που εφαρμόζονται σε μία ευνομούμενη πολιτεία δε θα υπάρχει ανάγκη λήψης συνεχώς νέων μέτρων:

"Μόνο η εθνική συνεργία διασφαλίζει την απόδοση μιας πολιτικής ιδίως σε τέτοιες περιόδους. Θα είναι αυτή η τελευταία φορά επώδυνων μέτρων αν είναι και η τελευταία φορά που καθένας μας και όλοι μαζί ως συλλογικός διαχειριστής μιας εθνικής κρίσης υπολειπόμαστε σε συνέπεια ως προς της εφαρμογή των κανόνων μιας ευνομούμενης πολιτείας", καταλήγει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Τρίζει" η καρέκλα και των μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων

Άρση μονιμότητας ζητά ο ΟΟΣΑ

SHARE:

24Media Network