Ασπίδα σε δώρο και κατώτατο μισθό

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ (ΣΕΒ-ΓΣΕΕ-ΕΣΕΕ-ΓΕΣΕΒΕ) ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ (ΣΕΒ-ΓΣΕΕ-ΕΣΕΕ-ΓΕΣΕΒΕ) ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Διαβάστε τι συμφώνησαν οι εργοδότες με τη ΓΣΕΕ. Τι θα γίνει με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Συνεχίζεται ο διάλογος

Τη συνέχιση του κοινωνικού διαλόγου αποφάσισαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων και της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, (ΓΣΕΕ) συμφώνησαν στην αναγκαιότητα της προστασίας του κατώτερου μισθού, καθώς και του 13ου και 14ου μισθού, αλλά και της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους.
Συμφωνήθηκε επίσης να διατηρηθεί η παρούσα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μέχρι τη λήξη της, στο τέλος του 2012, και να δοθεί κανονικά η αύξηση του 2,6%.
Απόκλιση απόψεων διαπιστώθηκε για το θέμα του «παγώματος» των αμοιβών για ένα ή δύο χρόνια, το οποίο πρότειναν οι εργοδοτικές οργανώσεις, αλλά διαφώνησε η ΓΣΕΕ.
Οι κοινωνικοί εταίροι συμφώνησαν, επίσης, ότι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα δεν αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη δομική ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και εξουσιοδότησαν τα επιστημονικά ινστιτούτα των οργανώσεων να επεξεργασθούν συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις
Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης και ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας Γιάννης Παναγόπουλος, είπαν ότι ο διάλογος διεξήχθη σε καλό κλίμα και ήταν ουσιαστικός και εφ΄όλης της ύλης.

Πρόσθεσαν επίσης ότι μετά την ολοκλήρωση του κοινωνικού διαλόγου, μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, θα επιδιώξουν συνάντηση με την κυβέρνηση, από την οποία θα ζητήσουν να έχει ουσιαστική συμμετοχή και να δεσμευτεί ότι θα επικυρώσει το αποτέλεσμα του διαλόγου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΣΕΒ: Να καταργηθούν οι 3ετίες και οι αυτόματες αυξήσεις

SHARE:

24Media Network