Διαμαρτυρία εμποροϋπαλλήλων για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Διαμαρτυρία εμποροϋπαλλήλων για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας
MOTIONTEAM

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία εμποροϋπαλλήλων, που αντιδρούν στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής (13/12) εμποροϋπάλληλοι στη Θεσσαλονίκη που αντιδρούν στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, που έχει προκηρύξει για την ίδια μέρα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας, ενώ ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης (οδοί Μητροπόλεως, Κομνηνών και Ερμού), με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, επισημαίνοντας ότι η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι "ένα ακόμη τραγικό μέτρο για τους εμποροϋπαλλήλους, που όλα τα αυτά τα χρόνια έχουν υποστεί πάμπολλα αντεργατικά μέτρα".

Υπενθυμίζεται ότι τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης θα μείνουν ανοιχτά μέχρι τις 18:00 την Κυριακή, ενώ προβλέπεται να λειτουργήσουν με το ίδιο ωράριο και τις άλλες δύο Κυριακές, που μεσολαβούν μέχρι το τέλος του έτους, στις 20 και 27 Δεκεμβρίου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network