Δημιουργούν τη γενιά των 400€

ΑΘΗΝΑ-ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Με επίδομα ανεργίας θα μοιάζει ο μισθός των νέων κάτω των 25 ετών. Διαβάστε πώς διαμορφώνονται οι αποδοχές με τα νέα μέτρα

Οι νέοι θα είναι για άλλη μια φορά τα πρώτα θύματα των νέων σκληρών μέτρων, που φέρνει δανειακή σύμβαση.

Ο μισθός των νέων κάτω των 25 ετών συρρικνώνεται δραματικά, ενώ οι συλλογικές συμβάσεις καθίστανται ουσιαστικά ανενεργές.

Ουσιαστικά περνάμε από τη γενιά των 700 και στη συνέχεια των 592 ευρώ, καταλήγουμε στη γενιά που θα πληρώνεται με... επίδομα ανεργίας.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο κατώτατος μισθός μειώνεται κατά 22%, ενώ θα υπάρξει επιπλέον μείωση 10% για τους νέους κάτω των 25 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας νεοπροσλαμβανόμενος δικαιούται με βάση την εθνική συλλογική σύμβαση 751,39 μεικτά τον μήνα.

Με την περικοπή 22% ο μισθός του θα μειωθεί κατά 150,28 ευρώ και θα περιοριστεί στα 586,08 ευρώ, κάτι που σημαίνει 487,45 ευρώ καθαρά.

Όμως για τους νέους κάτω των 25 ετών τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Μέσω των επιπλέον περικοπών 10%, οι μεικτές αποδοχές του νέου εργαζόμενου πέφτουν στα 510,94 ευρώ μεικτά. Αυτό σημαίνει ότι οι καθαρές αποδοχές θα είναι περίπου 400 ευρώ!

Μάλιστα, τα πράγματα μπορεί να χειροτερέψουν τον Ιούλιο, καθώς η τρόικα έχει ζητήσει πλήρη αναθεώρηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μέχρι τότε, με στόχο να έχουμε ευθυγραμμιστεί με χώρες που θεωρούνται "ανταγωνιστικές".

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η μείωση του μισθού, θα επηρεάσει και το επίδομα ανεργίας, το οποίο από τα 461,5 ευρώ θα πέσει στα 359,97 ευρώ.

Δείτε εδώ ολόκληρο το Μνημόνιο 2

SHARE:

24Media Network