Στον αέρα η εθελοντική κινητικότητα στους δήμους. Στη σέντρα 670 πλεονάζοντες στο Δ. Αθηναίων

Στον αέρα η εθελοντική κινητικότητα στους δήμους. Στη σέντρα 670 πλεονάζοντες στο Δ. Αθηναίων
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από το δημαρχείο της Αθήνας, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012. Οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς της Τ.Α. διαμαρτύρονται για την διαθεσιμότητα. (EUROKINISSI) Eurokinissi

Αναστάτωση στον δήμο Αθηναίων από τον προσδιορισμό του Λεωνίδα Γρηγοράκου για 670 υπαλλήλους που πλεονάζουν

Στον αέρα τινάζει την εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα επιστολή του υπουργείου Εσωτερικών που στάλθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε δήμους της χώρας. Συγκεκριμένα, στο έγγραφο που  υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος προσδιορίζεται ο αριθμός των υπαλλήλων που πλεονάζουν ή λείπουν από ένα δήμο, δημιουργώντας αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις από τους δημάρχους και τους εργαζόμενους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μετά την παραλαβή «της απαράδεκτης επιστολής», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, στην οποία γίνεται λόγος για 670 πλεονάζοντες στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, κάλεσε σε έκτακτη σύγκληση το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη στο δημαρχείο της Αθήνας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και άλλοι δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα που έχουν πάρει τα σχετικά «ραβασάκια» στα χέρια τους, ενώ σε αναμμένα καρφιά κάθονται όσοι δεν την έχουν λάβει ακόμη.

«Ήτανε στραβό το κλήμα. Το έφαγε και ο γάιδαρος»

Δήμαρχοι που μίλησαν στην aftodioikisi.gr τόνιζαν χαρακτηριστικά ότι «ήτανε στραβό το κλήμα (σ.σ. οι αντιρρήσεις της ΚΕΔΕ για τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ οι οποίες ωστόσο σε καμία περίπτωση όπως, λένε, «δεν θα μπλόκαραν την εθελοντική κινητικότητα»). Το έφαγε και ο γάιδαρος (σ.σ. επιστολή Γρηγοράκου)».

Πρόσθεταν, δε, με έμφαση ότι «έπρεπε το υπουργείο να αφήσει να ψηφιστεί ο νόμος και να ξεκινήσει η διαδικασία των δηλώσεων των δημοτικών υπαλλήλων και μετά να ενημέρωνε ποιοι είναι οι δήμοι με πλεονάζον ή ελλείπων προσωπικό. Μ’ αυτό τον τρόπο δημιουργείται ανασφάλεια στους εργαζόμενους και τινάζεται το όλο εγχείρημα στον αέρα», λέει στην aftodioikisi.gr, δήμαρχος μεγάλου δήμου του λεκανοπεδίου.

Ποια είναι τα νεφελώδη κριτήρια

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr στην επιστολή γίνεται επίκληση «ορισμένων νεφελωδών κριτηρίων» της γνωστής επιτροπής Ραπακούλια (σ.σ. του διευθυντή του γραφείου του Λ. Γρηγοράκου), όπως λένε οι ίδιοι οι δήμαρχοι, με βάση τα οποία υποτίθεται ότι εξάγεται το πλεόνασμα ή του έλλειμμα προσωπικού.

Τα κριτήρια αφορούν κυρίως:

– Συνολικό πληθυσμό και αριθμό υπαλλήλων ανά κάτοικο

– Οικονομική κατάσταση

– Έκταση

– Αρμοδιότητες του δήμου.

Πηγή: aftodioikisi

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα