Κλείνουν 12 οργανισμοί του δημοσίου πριν τα Χριστούγεννα

Στιγμιότυπο από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου,Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Στιγμιότυπο από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου,Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Μετά το ΤΕΟ, άλλοι 11 οργανισμοί, οδεύουν προς το κλείσιμο. Πώς θα καλυφθούν οι απολύσεις, που απαιτεί η τρόικα

"Λουκέτο" σε 12 οργανισμούς του Δημοσίου πριν τα Χριστούγεννα προανήγγειλε μιλώντας στην τηλεόραση του Star και "στον ενικό" ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης ανάμεσα στους Οργανισμούς είναι το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας με περίπου 130 εργαζόμενους, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι μικρότεροι.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν θέλησε να αποκαλύψει ποιοι είναι οι υπόλοιποι οργανισμοί, είπε ωστόσο ότι θα περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο εντός της εβδομάδας, προκειμένου ο αριθμός αυτός να περιληφθεί στο μνημονιακό στόχο των 4.000 απολύσεων του 2013.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη ο αριθμός αυτός θα καλυφθεί από τους 2.500 απολυμένους της πρώην ΕΡΤ, 1000 υπαλλήλους που εμπίπτουν σε πειθαρχικές και ιατρικές περιπτώσεις αλλά και εργαζόμενους στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) που, όπως είπε, «ελπίζει να κλείσει μέχρι αύριο» (σ.σ. την Τρίτη).

Περιμένοντας το δεύτερο κύμα

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι πρόκειται για το πρώτο κύμα καταργήσεων οργανισμών του Δημοσίου και θα ακολουθήσει και δεύτερο κύμα τον επόμενο χρόνο που θα προκύψει  από την αξιολόγηση των ΝΠΙΔ:  «Εκεί δεν εκτιμούμε ότι θα υπάρχει κάποιο κλείσιμο αλλά θα υπάρχει συρρίκνωση προσωπικού», τόνισε ο υπουργός.

H aftodioikisi.gr είχε δημοσιοποιήσει πρόσφατα λίστα με 31 οργανισμούς του Δημοσίου με κάτω από 130 υπαλλήλους, ανάμεσα στους οποίους εκτιμάται ότι θα είναι οι 12 οργανισμοί που θα οδηγηθούν σε «λουκέτο».

Αναφορικά με τη διαθεσιμότητα των 12.500 του Δεκεμβρίου ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι, μετά την άτυπη παράταση που πήρε η ελληνική κυβέρνηση, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο.

(Πηγή: Aftodioikisi.gr)

SHARE:

24Media Network