Μετανάστες στη Μέση Ανατολή οι Έλληνες

Μετανάστες στη Μέση Ανατολή οι Έλληνες

Στη Μέση Ανατολή στρέφονται οι άνεργοι Έλληνες για να βρουν εργασία. Γραφείο ευρέσεως εργασίας βρήκε δουλειά σε 15 Έλληνες μέσα σε μια βδομάδα

Στη Μέση Ανατολή αναζητούν εργασία όλα και περισσότεροι Έλληνες τον τελευταίο καιρό.

Σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ",  την προηγούμενη εβδομάδα ένα και μόνο γραφείο ευρέσεως εργασίας βρήκε δουλειά σε 15 Έλληνες ανέργους οι οποίοι ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για να ξενιτευτούν. Το γεγονός αυτό φαίνεται πως είναι ενδεικτικό της "ζήτησης" που υπάρχει για Έλληνες εργαζόμενους σε αυτές τις χώρες.

"Το ενδιαφέρον αραβικών φορέων και επιχειρήσεων για Έλληνες υπαλλήλους έχει ενταθεί τον τελευταίο καιρό" τονίζει ο κ. Αλέξης Δούκας, επικεφαλής εταιρείας που διαχειρίζεται ανθρώπινο δυναμικό. Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι πρόσφατα τα αραβικά κράτη ζητούσαν Ινδονήσιους, Πακιστανούς ή Ινδούς αλλά λόγω της κρίσης στρέφονται και στους Έλληνες για φθηνό εργατικό δυναμικό. "Βλέποντας την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, αναζητούν πλέον προσωπικό από εδώ, γενικότερα από τα Βαλκάνια", υπογραμμίζει.

Πάντως οι αμοιβές που δίδονται στους Έλληνες οικονομικούς μετανάστες δεν είναι τόσο χαμηλές. Όπως υποστηρίζει ο κ. Δούκας οι αραβικές χώρες "ενώ αρχικά έδιναν χαμηλούς μισθούς στους Έλληνες, ανέβασαν πλέον τις προσφερόμενες αμοιβές τους" με αποτέλεσμα να ανταποκριθούν οι έλληνες άνεργοι και να αυξηθεί η προσφορά για δουλειά εκεί.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο το τελευταίο εξάμηνο η συγκεκριμένη εταιρεία έχει στείλει 50 άτομα σε αραβικές χώρες, ενώ μέσα σε δύο μέρες μόνο έλαβε περίπου 200 βιογραφικά.

Οι υποψήφιοι επιλέγονται από τις εταιρείες με βάση τις απαιτήσεις των αράβων και στη συνέχεια ακολουθεί συνέντευξη με τους εργοδότες, είτε πρόσωπο με πρόσωπο είτε μέσω διαδικτύου. Να σημειωθεί ότι μεγάλη ζήτηση για εργαζόμενους εμφανίζουν πετρελαϊκές εταιρείες (ζητούν μηχανικούς) αλλά και εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και ξενοδοχεία που θέλουν προσωπικό. Ο μισθός πωλητή σε κατάστημα κυμαίνεται στα 1500 ευρώ για διετές συμβόλαιο, σύμφωνα με τον κ. Δούκα.

SHARE:

24Media Network