Μιχελάκης: Το 10% των δημοτικών αστυνομικών θα παραμείνει στους Δήμους

Συζήτηση επικαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση επικαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, για τη μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών

Ένα 10% των δημοτικών αστυνομικών θα παραμείνει στους δήμους, με την εκάστοτε τοπική αυτοδιοίκηση να αποφασίζει πως θα αξιοποιηθούν, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".

Αναφερόμενος στην κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας επισήμανε: "Η δημοτική αστυνομία είχε την δυνατότητα να καλύψει το κομμάτι της ασφάλειας; Η απάντηση είναι όχι διότι δεν, καταρχήν να σας πω κάτι, δεν ήταν εκπαιδευμένοι για αυτό τον τρόπο, δεν είχε τέτοιες αρμοδιότητες, δεν οπλοφορούσε και δεν είχε την εκπαίδευση που έχουν οι άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας".

Ο κ. Μιχελάκης παραδέχθηκε ότι τα οριζόντια μέτρα περικοπών είναι άδικα, και υπεραμύνθηκε της διαδικασίας αξιολόγησης των δομών στους δήμους αλλά και στα υπουργεία.

"Αυτή τη στιγμή κάθε οριζόντια περικοπή είναι και άδικη, είναι και λανθασμένη. Όταν όμως βρισκόμαστε κάθε φορά με την πλάτη στον τοίχο και αναγκάζεσαι να προχωράς σε αυτές τις περικοπές, πρέπει λοιπόν να σταματήσει αυτή η ιστορία και τουλάχιστον όσο αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση αυτές είναι οι τελευταίες οριζόντιες περικοπές υπό την προϋοπόθεση ότι οι δήμοι θα προχωρήσουν επιτέλους και σε ο,τι αναλογεί και στο υπουργείο αυτό το πράγμα μιλάω για τους πάντες, δεν πετάω το μπαλάκι μόνο στους δήμους, ο,τι αφορά και το υπουργείο στο θέμα αυτό να προχωρήσει η αξιολόγηση των δήμων. Δηλαδή αξιολόγηση δομών, δηλαδή πόσες υπηρεσίες πρέπει να έχει ένας δήμος. Αυτές οι υπηρεσίες με πόσους υπαλλήλους πρέπει να στελεχωθούν; Για να δεις, αυτές οι υπηρεσίες έχουν παραπάνω ή λιγότερους από αυτό;" ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μηχανοκίνητη πορεία δημοτικών αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας. Προσπάθησαν να φτάσουν στο Μαξίμου

Γ. Μιχελάκης: "Όσοι αρνούνται να μετακινηθούν θα απολυθούν"

SHARE:

24Media Network